Sneg u Evropi izazvao haos u saobraćaju (FOTO)

Autor:

Obilne snežne padavine na severu Evrope usporile su i blokirale avionske letove na aerodromima u Belgiji i izazvale probleme u kopnenom saobraćaju sve do juga Italije.

0
A- A A+

Zbog snega, koji je prekrio severne delove Evrope, danas su otkazani mnogi letovi sa aerodroma u Briselu i sa aerodroma Šipol u Holandiji. 

"KLM" je otkazao skoro 300 letova sa Šipola, dok je u Briselu otkazano najmanje 50.

Putnicima je savetovano da se kod kuće informišu da li je njihov let otkazan ili pomeren pre nego što se upute na aerodrom, prenosi BBC.

Snežne padavine uticale su na veliki broj saobraćajki u Nemačkoj, gde je juče sa aerodroma u Frankfurtu otkazano više od 300 letova.
Raspad u Frankfurtu: Prizemljeno stotine aviona

U 32 regiona u Francuskoj na snazi su vanredne mere, nakon što je snežna oluja pogodila priobalna područja i ostavila hiljade domova bez električne energije.

U dolini Loare, nestalo je struje u oko 80.000 domova, piše list "Parizijen".

Snežna oluja proširila se celim jugom Italije, što je dovelo do saobraćajnog kolapsa. Sneg je izazvao haos u saobraćaju i u severnim oblastima Italije, gde su u pojedinim gradovima zatvorene škole.

Zbog snega su zatvorene škole u Liguriji, Pijemontu i Toskani, objavio je list "Stampa". Trajektni saobraćaj za ostrva kod Napulja je suspendovan zbog jakih vetrova.

Usled obilnih snežnih padavina u Britaniji su hiljade domova bez struje, a stotine škola danas je zatvoreno.

U mnogim područjima izdata su upozorenja za opasne uslove vožnje zbog snijega i leda.

Stotine letova u nedelju je otkazano, preusmereno ili odloženo i širom Velike Britanije.

Zaleđena Evropa...

Tagovi:
Sve vijesti