U četiri koraka do većeg zadovoljstva

Autor:

Evo kako da orgazam traje duže i da bude snažniji.

0
A- A A+

Ako imate problema sa postizanjem orgazma, postoji nekoliko jednostavnih promena koje možete da pokušate da uvedete u svoj seksualni život i uživate u novim okolnostima.

Kegelove vežbe

Kegelove vežbe jačaju mišiće karličnog dna, a izvode se tako što na nekoliko sekundi stegnete iste one mišiće koje stegnete kad vam se piški a nema toaleta u blizini. Možete ih raditi sedeći, stojeći, ležeći, a važno je samo na mišiće naizmenično stežete i opuštate.

"Snažniji mišići kaličnog dna utiču i na intenzitet kontrakcija tokom orgazma i čine ga snažnijim i dugotrajnijim", kaže ta Pop Sugar ginekolog dr Holi Ričmond.

Pokušajte da ne razmišljate o tome

Ako se opterećujete orgazmom, izvesno je da ćete samo zakomplikovati situaciju. Seks je mnogo, mnogo više od orgazma. Uživajte u dodirima onoga koga volite i prepustite se. Umesto iščekivanja orgazma, posvetite se uživanju u onome što trenutno osećate, savetuje dr Ričmond.

Lubrikanti su izmišljeni s razlogom

Ako imate problema sa postizanjem orgazma, lubrikanti mogu da učine čuda, naročito oni koji imaju efekat zagrevanja.

Ne zaboravite na stimulaciju svih erogenih zona

Grudi, leđa, unutrašnja strana butina... šta god da je ono što vas "vozi". Imate više šansi da tokom seksa doživite orgazam ako uživate u različitim "tehnikama", od oralne stimulacije, preko manuelne do penetracije.

I dajte sebi vremena... A ako ništa od ovoga ne upali, uvek možete da nađete novog dečka, nekog koji će znati šta (treba da) radi.

Sve vijesti