Prekršajne prijave zbog bakljade na utakmici

Autor:

Nikšićka policija identifikovala je osobe za koje se sumnja da su 22. novembra ove godine u Nikšiću, tokom odigravanja fudbalske utakmice između FK Sutjeska i FK Budućnost, zapalili baklje.

0
A- A A+

  Radi se o D.T. (18) iz Nikšića i A.B. (25) iz Podgorice i protiv njih je podnijeta prekršajna prijava.

Policija je podnijela prekršajnu prijavu i protiv V.M. iz Nikšića, jer je kod njega, prilikom pretresa na ulazu u gradski stadion pronađena baklja.

"Naime, 22.11.2017. godine, sa početkom u 16,00 časova, na gradskom stadionu u Nikšiću odigrana je fudbalska utakmica između FK „Sutjeska“ iz Nikšića i FK „Budućnost“ iz Podgorice. Tokom odigravanja pomenute utakmice došlo je do upotrebe pirotehničkih sredstava – baklji na istočnoj tribini stadiona od strane nepoznatih lica – pripadnika navijačke grupe „Vojvode“ i navijačke grupe „Varvari“. Policijski službenici CB Nikšić su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, kao i na osnovu operativnih saznanja, početkom decembra identifikovali lica za koja se sumnja da su zapalila navedena pirotehnička sredstva. Radi se o D.T. (18) iz Nikšića i A.B. (25) iz Podgorice", saopšteno je iz Uprave policije (UP)", kazali su iz UP.

U saopštenju se dodaje da je D.T. pripadnik navijačke grupe „Vojvode“ protiv kojeg je 05. decembra 2017. godine, zbog paljenja baklji na navedenoj utakmici, Sudu za prekršaje podnijeta prekršajna prijava zbog izvršenog prekršaja iz 30 stav 1 tačka 6 Zakona o sprječavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama.

"A.B. je pripadnik navijačke grupe „Varvari“ protiv kojeg je 06. decembra 2017. godine, takođe zbog paljenja baklji na ovoj utakmici, podnijeta prekršajna prijava zbog izvršenog prekršaja iz člana 30 stav 1 tačka 6 Zakona o sprječavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama. A.B. je lišen slobode i uz zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka priveden je sudiji Suda za prekršaje Podgorica – Odjeljenje u Nikšiću. Takođe, policijski službenici CB Nikšić su 22.11.2017.godine na dan odigravanja pomenute utakmice, odnosno neposredno prije njenog početka, tokom obavljanja službenih poslova i zadataka iz svoje nadležnosti, prilikom kontrole lica – pripadnika navijačke grupe „Vojvode“ na ulazu u gradski stadion, kod V.M. iz Nikšića pronašli i oduzeli pirotehničko sredstvo – baklju. Protiv njega je Sudu za prekršaje podnijeta prijava i zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog izvršenog prekršaja iz člana 30 stav 1 tačka 6 Zakona o sprječavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama", kazali su iz Uprave policije.

Sve vijesti