Greg Popović je Crnogorac, a ne Srbin!

Autor:

Šampion Evrope sa Slovenijom, košarkaški trener u Juti Igor Kokoškov, ispričao jednu anegdotu o čuvenom NBA treneru.

5
A- A A+
Igor Kokoškov Foto: MN Press

 Ljetos je osvojio Evropsko prvenstvo sa Slovenijom protiv svoje Srbije, a široj javnosti je postao poznat još prije deceniju i po kada je postao prvi neamerički član stručnog štaba jednog NBA tima.

Između slavlja na Eurobasketu i početaka u NBA smjestili su se uspjesi - postao je prvi neamerički trener koji je osvojio NBA ligu i prvi na Ol-star utakmici. Malo li je!?

Iza svega toga se krije životna priča jednog mladića u uniformi JNA kome se zbog saobraćajne nesreće dok se rušila zemlja, srušio san da postane košarkaš. Ali, ostvario je drugi san - postao je trener. I to vrhunski. Riječ je o Igoru Kokoškovu.

Sadašnji trener u Juti je u velikom zanimljivom intervjuu za Nedeljnik pričao o svom životu, danima u JNA u vrijeme raspada zemlje, o saobraćajnoj nesreći zbog koje je prekinuo igračku karijeru, o američkom snu, kako je otišao u Ameriku, susretima sa najvećim imenima košarke, ali i predsjednikom SAD Džordžom Bušom.

Naravno, imao je susret sa Gregom Popovićem!

Radio sam za Larija Brauna, a Popović je bio pomoćnik Braunu. Kvin Snajder, moj sadašnji trener, radio je u San Antoniju. Imamo mnogo zajedničkih prijatelja. Grega sam upoznao 2001. godine, bio sam u Klipersima i igrali smo u 'Alamo domu', to je impresivna građevina koja služi i za rodeo. Još je igrao Dejvid Robinson, a Dankan je drugu godinu dominirao u NBA. Poslije utakmice Popović je došao da se javi Alvinu Džentriju, treneru Klipersa. I ja, mlad i lud, priđem Gregu, pozdravimo se, i ja kažem: 'Vi ste dobar trener zato što ste Srbin.'“, priča Kokoškov, pa se nadovezuje...

A on se onako brecne i kaže: 'Nisam ja Srbin, ja sam Crnogorac.' Kažem ja: 'Pa dobro, to je isto.' A on: 'I nisam dobar trener, nego imam Tima Dankana u timu.'“, ispričao je Kokoškov za Nedjeljnik.

Sve vijesti