Moutai alkoholna pića uskoro i kod nas?!

Autor:

Vodeći brend alkoholnih pića u Kini, Kweichow Moutai očekuje veće prodaje dok nastoji da uđe na mejnstrim tržišta u inostranstvu.

Predsjedavajući Kweichow Moutai Grupe, Yuan Renguo je izjavio da kompanija nastoji da pridobije strane potrošače jer ne želi da se fokusira samo na Kineze u inostranstvu.

Obraćajući se konferenciji trgovaca, Li Baofang, generalni direktor Moutai Grupe je rekao da kompanija planira da poveća udio prodaje iz inostranstva za jedan do dva procenata u 2018. godini i za preko deset procenata u 2020. godini.

Li je izjavio da će kompanija razviti nove proizvode kako bi se približili inostranim potrošačima.

Osim zemalja iz inicijative „Jedan pojas – jedan put“,Moutai grupa će se fokusirati na aftrička i australijanska tržišta i izgraditi kanale distribucije u više od 100 zemalja i regija u roku od dvije godine.

Ukupno 104 trgovca iz 66 zemalja i regija je prisustvovalo konferenciji održanoj u naselju Moutai, gradu Renhuai u jugozapadnoj kineskoj provinciji Guizhou. Tokom prvih 10 mjeseci ove godine, kompanija Moutai je izvezla 1623 tone alkolonih pića i zaradila 281miliona dolara.

Maotai grupa proizvodi luksuzna alkoholna pića, a rakija ovog proizvođača je omiljena među kineskim državnicima i službenicima i služi se na svim zvaničnim banketima. Proizvodi se u Guidžou na jugozapadu Kine po unikatnoj i jedinstvenoj recepturi. Ova rakija ima jačinu od 53 do 55 gradi.

Sudeći po nagloj popularnosti ovog brenda u svijetu, možda će se uskoro i na našem tržištu naći proizvodi ovog luksuznog brenda.
Tagovi:
Sve vijesti