Kakav remi, kakav poraz, moramo da pobijedimo!

Autor:

Ženska selekcija Crne Gore nabildovala samopouzdanje pobjedom nad Tunisom, u petak (sjutra, 17:45) igra protiv Brazila za prolaz u 1/8 finala SP. Crvenim damama odgovara trijumf i remi, možda čak i poraz...

1
A- A A+
lavice Foto: MONDO/Anto Baković

  Poslije četiri odigrana kola na Svjetskom rukometnom prvenstvu za žene, skor Crne Gore u grupi C je dvije pobjede (Danska, Tunis) - dva poraza (Rusija, Japan). Dakle, četiri boda.

Meč istine na prvenstvu crvene dame igraju u petak (sjutra, 17:45) protiv Brazila. Biće to utakmica za prolaz u 1/8 finala, te okršaj u kome će se vidjeti da li su se izabranice Pera Johansona stvarno pronašle, jer u porazu protiv Japana, te trijumfu protiv Tunisa igra je bila daleko od idealne.

Kao na primer na startu protiv Danske...

Nismo igrale dobro u odbrani ni protiv Tunisa, ni protiv Japana. Tu prvo mislim na sebe, pa onda i na sve ostale. Moramo da pronađemo razlog zbog čega imamo problem u odbrani. Na prvoj utakmici smo je igrale jako dobro, ne znam šta se poslije dogodilo. Kada pronađemo našu igru, sve će biti bolje”, poručila je Katarina Bulatović.

A igra se mora pronaći protiv Brazila. “Zlatne lavice” pobjedom ili remijem sigurno idu u osminu finala. Poraz bi nam odgovarao samo u slučaju da nejaki Tunis iznenadi Japan. Ipak, Crna Gora neće ništa prepustiti slučaju…

Moramo da savladamo Brazil. Moramo da damo maksimum protiv Brazilki”, rekla je igračica ruskog Rostova, na čije se riječi nadovezala Itana Grbić.

Srećne smo zbog pobjede protiv Tunisa, taj trijumf nam je vratio samopouzdanje. Dan odmora moramo da iskoristimo na pravi način. Znamo koliko je i nama i Brazilu važna utakmica. Imaćemo materijala da se spremimo, mada već znamo da su Amorim, Rodrigeš i golmanke glavne igračice rivala”, jasna je rukometašica Budućnosti.

Bilo je oscilacija, ali je presudio kvalitet

GRUPA C

PETAK

12:00 Japan - Tunis

17:45 Brazil - CRNA GORA

20:30 Danska - Rusija

TABELA: Rusija 8, Danska 6, Crna Gora 4, Brazil 3, Japan 3, Tunis 0.

Sve vijesti