I dalje sve samo od nas zavisi!

Autor:

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore protiv Tunisa (danas, 17.45) igra jednu od najbitnijih utakmica na SP, sa današnjim trijumfom i pobjedom nad Brazilom u petak (17.45) obezbijedila bi se 1/8 finala.

0
A- A A+
lavice Foto: MONDO/Anto Baković

  Nevjerovatna pobjeda nad Daskom na startu, zatim prihvatljiv poraz od olimpijskog šampiona Rusije, pa prizemljenje i neuspjeh u duelu sa Japanom… Šamar od koga se još svi oporavljamo!

Ali, prostora za tugovanje nema, jer najvažnije bitke na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj tek predstoje. Jedna je na program danas, a druga u petak.

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore danas igra protiv Tunisa (17.45), a u petak protiv Brazila (17.45), a sa dvije pobjede je siguran učesnik 1/8 finala SP što je primarni cilj “cvenih” dama.

Izabranice Pera Johansona bi i sa današnjim trijumfom nad Tunisom u 4. Kolu mogle da prođu dalje, ali kada bi se poklopili ostali rezultati.

Sve je u našim rukama, ali je situacija teška. Moramo da dobijemo obje utakmice do kraja, ne možemo da se oslonimo na bilo koga drugog. Sada će se vidjeti karakter igračica. Pritisak je veliki, ali mislim da ćemo biti spremni. Prvo mislimo samo na Tunis”, rekao je selektor Johanson.

A tema broj jedan u rukometnom svijetu je poraz Crne Gore od Japana. Bio je to najšokatniji poraz u našoj istoriji, a najveća pobjeda Japana u istoriji.

Nijesmo potcijenili rivala, a na velikom odmoru nijesam bio zadovoljan, iako smo imali tri gola prednosti. Vjerovao sam da ćemo popraviti neke stvari, ali je Japan bio mnogo bolji od nas u drugom poluvremenu. Mislim da su nam sudije na kraju meča oduzele šansu da dođemo do boda, ali to je sada gotovo”, poručio je Johanson.

GRUPA C

14.00 Rusija - Japan

17.45 Crna Gora - Tunis

20.30 Danska - Brazil

TABELA: Rusija 6 bodova, Danska 4, Brazil 3, Japan 3, Crna Gora 2, Tunis 0.

Sve vijesti