Prvo mjesto prija, ali i opominje

Autor:

Budućnost je lider ABA lige sa skorom devet pobjeda - jedan poraz, vezala je osam pobjeda zaredom, dok u Evrokupu ima skor tri - tri i sjutra čeka Hapoel (19.00) u Morači

0
A- A A+

  Košarkaški klub Budućnost sjutra u SC Morača dočekuje Hapoel Jerusalem (srijeda, 19.00). Biće to okršaj koji može da približi “plave” plasmanu u narednu rundu Evrokupa, a dok se učenici Aleksandra Džikića spremaju za 7. kolo pomenutog evropskog takmičenja, ne treba smetnuti sa uma činjenicu da Budućnost dominira u ABA ligi.

Potvrda toga je došla za vikenda kada je savladan Partizan rezultatom 86:79. Bio je to treći trijumf “plavih” protiv direktnog konkurenta u borbi za “plej - of”. Prvo Crvena zvezda, pa Cedevita, a sada Partizan.

"Raduje što smo uspjeli da dođemo do značajne pobjede. Meč je bio težak, a vidjelo se da je Partizan veoma kvalitetna ekipa", rekao je za Dnevne novine pomoćni trener “plavih”, Igor Đaletić, koji sa ekipom ne želi da prepusti prvo mjesto nikome (Budućnost u ABA ima skor 9-1).

Prija to što smo prvi sa jednim porazom. Puno znači na psihološkom planu. Ali, to je i opomena, jer smo svjesni da se u sportu ne broji minuli rad, nema prostora za opuštanje. Svaki meč u koji uđemo sa manjkom energije može biti koban. Svi u klubu stojimo čvrsto na zemlji”.

Budućnost je vezala osam trijumfa u ABA ligi, a u Evrokupu ima skor tri pobjede . tri poraza. Trener Džikić poslije svake utakmice potencira da ekipa može da igra još bolje.

Možemo da napredujemo u svakom segmentu. Kako idu utakmice tako i naše samopouzdanje i uigranost rastu. Okupili smo se kasno i počeli sa konkretnim radom za sezonu. Takođe, imali smo problema tokom ovog reprezentativnog prozora, jer je veliki broj igrača bio odsutan. Od tih deset dana, veći dio smo proveli sa četiri, pet igrača na treningu”, jasan je Đaletić.

Plavima je potrebno da sjutra protiv Hapoela budu bolji nego ikada, jer baš ta utakmica može da bude presudna za plasman dalje u Evrokupu.

Sve vijesti