TRX izazov Soko Gym-a! (VIDEO)

Autor:

Prvi decembarski MONDO fitness izazov stiže iz Soko gym-a.

TRX izazov Soko Gym-a! (VIDEO) Foto: MONDO

Pogledajte kakav zadatak je, ispred Wellness centra Soko-Gym, postavio naš stari znanac u rubrici MONDO fitness Vukašin Tomčić:

Izvor: MONDO/SokoGym


Evo odgovora iz Capital Fitness Centra. Vježbu radi Luka Terzić:

Izvor: MONDO/Capital fitness center


"Boje" nikšićkog City fitness kluba ovog puta branio je Davor Kamidžorac. Pogledajte kako:

Izvor: MONDO/City fitness


Iz barskog CF Station-a za odgovor je bio zadužen Aleksandar Barlović:

Izvor: MONDO/CF Station


Odgovor na izazov svog instruktora u ime Soko Gym-a odradila je desetogodišnja Marija Radosavović! Pogledajte je u akciji:

Izvor: MONDO/SokoGym

Tema današnje prateće priče u okviru MONDO fitness izazova je motivacija. Ponekad stvarno nije lako pronaći motivaciju kako biste počeli da vježbate. Uz ovih nekoliko savjeta, lakše ćete se "baciti" na posao.

1. Nagradite sebe

Nekima je dovoljna motivacija to što će vježbanjem učiniti nešto dobro za svoje zdravlje ili skinuti koji kilogram viška. Ako to nije dovoljno da vas motiviše, autor knjige "Moć navika: Zašto radimo to što radimo u životu i na poslu", Čarls Duhig savjetuje da nakon treninga sebe počastite smuti napitkom ili nečim što volite. Naravno, nije poenta u tome da sebe častite cijelom čokoladom i na taj način poništite sve što ste postigli vježbanjem. "Nagrada je važna jer će mozak primiti signal da je određeno ponašanje vrijedno truda", objašnjava on. "Time se povećavaju šanse da ono u čemu možda i ne uživate mnogo, postane navika".

 Nakon nekog vremena, mozak znojenje i napor koji ulažete u vježbanje povezuje sa proizvodnjom endorfina, zbog čega ćete se nakon treninga bolje osjećati. To je dovoljno da mozak primi signal da je vježbanje samo po sebi nagrada za organizam, tako da više nećete morati da koristite "mamac-nagradu" kako biste sebe natjerali da vežbate.

2. Ugovor

Bez obzira na to koliko sebi obećavate da ćete redovno ići u teretanu, prije ćete se držati plana ukoliko se na to "obavežete" pred prijateljima. Nije loša ideja ni to da sa njima sklopite neku vrstu ugovora, tako da na primjer morate da im platite određenu sumu novca svaki put kada preskočite trening.

3. Mislite pozitivno

Zagovornici pozitivnog razmišljanja tvrde da ćete zamišljanjem pozitivnih stvari sebe lakše natjerati da ustanete iz kreveta i odete, na primjer, na trčanje. Ideja je da, recimo, kada biste radije ležali, razmišljate o tome kakav je ojsećaj kada vam sunce ogrije lice dok trčite ili kada osjetite miris trave i slično. Možete takođe da zamišljate i to kako će vam mišići biti zategnutiji ako budete redovno vježbali.

Osim toga, korisno je da razmislite zašto vam se ne ide na trening - da li ste previše umorni, neraspoloženi, nemate vremena zbog drugih obaveza… Kada shvatite šta vas sprečava u tome da počnete da vježbate, lakše ćete riješiti problem.

Sve vijesti