URA: Afera snimak nije završena

Autor:

Građanski pokret URA predstavio je danas, kako su kazali dokaze izbornih zloupotreba koji potvrđuju da „Afera snimak" nije završena, već da ona uveliko traje i da je kulminaciju doživjela na nedavno održanim lokalnim izborima u Mojkovcu.

0
A- A A+

  Predstavnici URA-e kazali su na konferenciji za novinare da ti dokazi pokazuju da su redni brojevi izbornih lista, isključivo Demokratske partije socijalista (DPS) i Socijaldemokrata (SD), na glasačkim listićima obilježavani različitim simbolima, iako je Zakon precizan i važeći je samo onaj glasački listić gdje se zaokruži redni broj.

 Potpredsjednik pokreta URA Miloš Konatar, rekao je prvi put imaju egzaktne dokaze kako izgledaju kupljeni i ucijenjeni glasovi DPS-a i SD-a.

"Ovo je dokaz da Marković nije razbio opoziciju u Mojkovcu već je razbio demokratiju. Danas smo podnijeli krivičnu prijavu protiv NN lica VDT-u Ivici Stankoviću, a u ponedjeljak ćemo imati kompletan dokazni materijal“, naveo je Konatar, saopšteno je URA-e.

On je oštro osudio privođenje kandidatkinje za odbornicu pokreta URA, Marije Kape na Cetinju i naveo da je to neviđena sramota i dokaz da živimo u policijskoj državi.

To je jasno imajući u vidu da je sadašnji premijer bivši šef UDBE. Umjesto da hapse kriminalce koji su prebijali opozicionare i lica pod kapuljačama koja su se nalazili u zgradi Skupštine Prijestonice, policija hapsi članove pokreta URA“, naveo je Konatar.

Navodi se da su predstavili i glasačke listiće na kojima se glasalo flomasterom.

Nosilac liste URA-e u Mojkovcu Ivan Ašaninkazao da o najboljem rezultatu DPS-a i SD-a najbolje svjedoče na razne načine obilježeni glasački listići.

On je kazao da je uvidom u birački materijal jasno da DPS ima 341 glasački listić obilježen raznim oznakama (kvadratima, trogulićima, flomasterima, višestrukim zaokruživanjem) i da su to ta odbornička mandata dobijena na račun ucijenjenih birača.

Sa druge strane SD je od ukupno 210 glasova imao 85 obilježenih listića što znači da su mandat obezbijedili preko ovakvih listića. Na listićima SD-a dominiraju znakovi trougla i kvadrata“, istakao je Ašanin

On je kazao i da je spinovanjem javnosti DPS pokušao u izbornoj noći da predstavi da imaju 20 mandata, a da URA nema mandat.

Izvršni direktor pokreta URA Zoran Mikić kao biračka mjesta na kojima je najviše evidentiranih nepravilnosti naveo Biračko mjesto br. 4 – Podbišće i Biračko mjesto br. 15 – Žari.

Mjesto pečatiranja na listiću i okretanje pečata u razne pozicije jedan je od vidova provjere birača čime se narušava princip tajnosti glasanja“, kazao je Mikić.

Tagovi:
Sve vijesti