DK (finale): "Zakuvalo" se u Lilu

Autor:

Posle prvog dana finalnog meča Dejvis kupa Francuska - Belgija 1:1

0
A- A A+

Finale Dejvis kupa u Lilu između domaćina Francuske i Belgije donelo je neizvesnu borbu. Prvog dana odigrana su dva singl meča i rezultat je nerešen - 1:1.

David Gofan opravdao je ulogu favorita protiv Luke Puja na otvaranju borbe za "salataru" i trijumfovao rezultatom 3:0, po setovima 7:5, 6:3, 6:1. On je Belgiji doneo prednost od 1:0.

U drugom meču dana domaći takmičar Žo Vilfred Conga izjednačio je u ukupnom skoru, nakon što je pobedio Stiva Darsisa, takođe, maksimalnim rezultatom - 6:3, 6:2, 6:1.

U subotu je na programu meč dublova, u kojem bi prema najavama trebalo da zaigraju Rišar Gaske i Pjer Ig Erber protiv Rubena Bemelmansa i Jorisa De Lorea.

Dvojac koji trijumfuje na tom meču doneće svom timu značajnu prednost i "meč loptu" pred odlučujući dan takmičenja, u nedelju, kada se igraju singlovi. Najavljeno je da će se sastati Conga i Gofan, a zatim Puj i Darsis, ali selektori imaju pravo izmena neposredno pred početak mečeva.

Francuska u Lilu "juri" deseti trofej u Dejvis kupu, dok Belgija pokušava da stigne do prvenca, nakon što je 2015. u finalu poražena od selekcije Velike Britanije u Gentu.

"Trikolori" su poslednju "salataru" podigli 2001. godine, a nakon toga su izgubili tri finala (2002, 2010. i 2014. godine).

Tagovi:
Sve vijesti