Nismo smijenile Adžića, Crna Gora iznad svih

Autor:

Rukometašice Crne Gore počele pripreme za Svjetsko prvenstvo koje se igra u Njemačkoj, ali glavna tema je smjena Dragana Adžića i dolazak Pera Johansona

Nismo smijenile Adžića, Crna Gora iznad svih Foto: MN Press

Nisu igračice smijenile Dragana Adžića. To je bila naša obaveza!

To je rekao predsjednik Rukometnog saveza Crne Gore, Zoran Radojičić, koji je otpustio bivšeg selektora zbog toga što je podmladio sastav, a za to isto podmlađivanje mu je dao podršku prije samo nekoliko mjeseci.

Bilo kako bilo, Adžića je naslijedio Šveđanin Per Johanson, koji će voditi rukometnu žensku reprezentaciju Crne Gore na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj od 1. do 17. decembra. Johanson je poručio da ne očekujemo zlatnu 2012, ali Radojičić ga je doveo sa nadom u veliki rezultat.

Uostalom, valjda je zbog toga i otjeran Adžić.

Glavni clji na SP ne mogu precizirati, ali biću iskren i reći da se nadamo da ćemo doći do završnice šampionata. Očekujemo to, a tek nakon što prođemo grupu moći ćemo da razgovaramo o višem cilju”, rekao je Radojičić, koji ima želju.

Moja želja je borba za medalju, ali šta su realne mogućnosti to, ponavljam, u ovom trenutku ne mogu reći. Prepustimo selektoru da na miru sagleda sve mogućnosti ovog sastava, pa će i on moći da kaže da li su naša očekivanja opravdana”.

Crvene dame treniraju u Baru i pripremaju se za šampionat, prvi meč igraju protiv Danske 2. decembra od 20.45 časova, a u našoj grupi su još Rusija, Brazil, Japan i Tunis.

Reprezentacija je najbitnija u ovom trenutku. Savez je mislio da je najbolje rješenje da se promijeni selektor, a mi igramo za reprezentaciju i ostalo nas ne zanima. Sve je ovo neočekivano i novo za mene, jer sam 17 godina radila sa Draganom Adžićem. Biće mi sve novo i teško, ali šta je tu je. Profesionalci smo”, kapitenka Milena Raičević je koncetrisana na rezultate tima.

A Jovanka Radičević je presrećna što se vratila u reprezentaciju. A upravo je Jovanka, uz Katarinu Bulatović, navodno bila glavna što je smijenjen Adžić koji je sedam godina vodio Crnu Goru.

Nisam bila uz reprezentaciju godinu dana, a sada sam presrećna što ću opet igrati za svoju zemlju. To je najljepši osjećaj, najljepše trenutke sam doživjela igrajući za Crnu Goru. Trenera Dragana Adžića izuzetno poštujem, najdraže medalje sam osvojila sa njim, ali sada je najbitnije jedistvo svih nas kako bismo ostvarili što bolji rezultat. Mi igračice i treneri smo tu od danas do sjutra, a samo je Crna Gora vječna”, poručila je Jovanka Radičević.

Sve vijesti