Zlatička šuma od sjutra bogatija za 100 stabala

Autor:

Festival City Groove u saradnji sa Opštinom Podgorica i UNDP-ijem, organizuje akciju pošumljavanja Zlatičke šume. Pridružite se i vi!

0
A- A A+

Zalazak Foto: Mondo/Nikoleta Vukčević Zalazak

  Akcija pošumljavanja Zlatičke šume je planirana za četvrtak 23.novembar u 12 sati kada će ova šuma biti bogatija za 100 stabala crnog bora, a prve sadnice zasadiće gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović i direktor agencije Comfortably Numb i festivala City Groove Dragan Bulajić.

"City Groove, kao prvi zeleni festival u Crnoj Gori na ovaj način daje svoj doprinos, nakon što je ljetos, u mnogobrojnim požarima koji su se dešavali širom naše zemlje, izgubljen veliki broj stabala, kako u Podgorici, tako i u ostalim gradovima. Na ovaj način želimo da podstaknemo i veće kompanije da učestvuju u ozelenjavanju glavnog grada, ali i Crne Gore, pa da na taj način generacijama koje dolaze ostavimo našu zemlju zeleniju i ljepšu", navodi se u saopštenju organizatora.

Ovo je prva ovakva akcija u nizu. Takođe, pozvali su sve ljubitelje prirode da im se pridruže u sadnji borova i da na taj način učestvuju u ovoj akciji.

Vrijeme okupljanja je u 11:50, kod balon sale u Zlatičkoj šumi

Sve vijesti