Još jedan rekord Mihaela Šumahera (FOTO, VIDEO)

Autor:

"Ferarijeva" formula iz 2001. godine prodata na aukciji za nevjerovatnu sumu

Čuvena aukcijska kuća "Sotebi" objavila je da je "Ferarijeva" formula F2001 koju je vozio Mihael Šumaher, prodata za čak 7,5 miliona dolara.

Iako je bilo očekivano da će postići cijenu od oko 4 miliona dolara, postignuta cijena je iznenadila mnoge. Ujedno ovo je najskuplji ikad prodati bolid iz takozvane moderne ere "formule 1". Dosadašnji rekorder je takođe bio Šumaherov bolid, "ferari F2004" koji je 2005. godine prodat za skoro 3,2 miliona dolara.

Novog rekordera Šumaher je vozio na tri trke i ostvario dvije pobjede u sezoni 2001. U njemu je ostvario poslednji trijumf u karijeri u Monaku, dok je druga pobjeda bila na Hungaroringu, kojom je te godine obezbijedio četvrtu (od ukupno sedam) titula šampiona svijeta.

Pogledajte galeriju fotografija "ferarija F2001":

Konkretni bolid, koga pogoni fantastični trolitarski V10 motor snage 900 "konja", u voznom je stanju, pa će ekipa iz Maranela omogućiti novom (neimenovanom) vlasniku da ga vozi kad mu "dune".

Aukcijska kuća je navela da će dio sume otići i u humanitarne svrhe i to Šumaherovoj humanitarnoj fondaciji "Keep fighting" (Nastavi s borbom), koji je osnovan krajem prošle godine.

Pogledajte Mihaelov kvalifikacioni krug u F2001 bolidu:

Izvor: YouTube

I iz drugog ugla:

Izvor: YouTube

Sve vijesti