Nove Google Maps: Promjene su stigle!

Google Maps imaće novi izgled, kompanija i zvanično potvrdila.

0
A- A A+

Fragmenti velikih promjena koje slijede, a koje smo viđali tu i tamo, sad su i zvanično potvrđeni na Google blogu - Maps će dobiti nov izgled! Novi interfejs donosi svjetlije boje, drugačije ikonice, čistiji, odnosno pregledniji sadržaj i kako se to danas kaže „novo iskustvo korišćenja“ (mi bismo bili zadovoljni i sa „nov način korišćenja“).

Tokom narednih nekoliko nedelja korisnici će primijetiti više napravljenih promjena, a najveća je svakako odvajanje kategorija Maps aplikacija novim ikonicama i bojama - narandžasta boja označavaće hranu i piće, roze zdravlje itd. Kada  bismo morali da svedemo promjene na jedno zapažanje rekli bismo da Google želi da istakne POI tačke, odnosno mjesta interesovanja korisnika - barove, znamenitosti, restorane, klubove, parkinge…

Novi dizajn omogućiće korisnicima Google Maps aplikacije da lakše uoče ono što traže i da brže dođu do željenog mjesta.

Google će omogućiti i drugačije načine navigacije, koji će olakšati promjenu tj. prilagođavanje mape načinu putovanja - javnim prevozom, pješice ili automobilom. Ova promjena će prvo biti dostupna za Google Maps i servise koji ih koriste (Assistant, Search, Earth i Android Auto), a zatim će biti dostupne svima koji žele da ih prilagode u svoje aplikacije i na svoje sajtove, kroz Google Maps API.

Prvi talas ažuriranja je počeo i kod nas, ako ste Google Maps BETA tester, pa potražite ažuriranje već sad u Google Play prodavnici, a ako koristite redovnu aplikaciju ažuriranje očekujte ovih dana.

Tagovi:
Sve vijesti