Autobuska stanica prodata za 370 hiljada eura

Autor:

Autobuska stanica u Herceg Novom prodata je za 370 hiljada eura jednoj privatnoj kompaniji, saznaju Dnevne novine.

0
A- A A+
Herceg Novi Foto: MONDO/Gordana Bojanić

  Predsjednik Odbora direktora Hotelsko turističkog preduzeća (HTP) Vektra Boke, u čijem je vlasništvu bila Autobuska stanica, Milić Popović, nije želio da precizira kojoj kompaniji je ona prodata.

“Autobuska stanica je prodata, putem javnog konkursa, drugoplasiranoj kompaniji, a procedura je sprovedena u skladu sa Planom reorganizacije Vektra Boke”, rekao je Popović, i dodao da su na oglas za prodaju pristigle samo dvije ponude.

U toku nadmetanja, kako je objasnio, jedna kompanija je odustala od kupovine, čime je druga stekla uslove da bude izabrana.

Predsjednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić, za Dnevne novine je kazao da je ta lokalna samouprava htjela da kupi Autobusku stanicu i da je planirala da uđe u tenderski proces, ali da se od toga odustalo zbog imovinskih sporova.

“Bez obzira na prodaju, lokalna uprava će raditi na tome da se izgradi nova Autobuska stanica, u skladu sa standardima”, rekao je Katić.

Na pitanje da li je prodato još objekata koji su u vlasništvu Vektra Boke, Popović je kazao da je biznismenu Rajku Čelebiću prodat poslovni prostor od 68 kvadrata u centru grada, kao i da je nedavno u medijima objavljen treći oglas za prodaju preostale imovine.

Stečaj u kompaniji Vektra Boka uveden je u junu 2015. godine, a Privredni sud je krajem februara ove godine prihvatio Plan reorganizacije preduzeća.

Tagovi:
Sve vijesti