Kako da budete privlačniji - odmah

Autor:

Moguće je da za svega nekoliko trenutaka drugima delujete privlačnije. I ne morate preteranoda se trudite. Evo šta treba da uradite.

Smejte se češće

Studija koja je ispitivala vezu između privlačnosti i smejanja je tvrdila da ljude koji se smeju smatramo atraktivnijima. Drugim rečima, učesnici studije su rekli da su im ljudi mnogo privlačniji kada se smeju, bez obzira na to koliko su fizički lepi ili nisu.

"Kada se nasmejete, oni koji vide vaš osmeh vam uzvrate, čak i nesvesno. A kada se nasmeju, mišići lica pokreću neurohemikalije u mozgu koje su povezane sa osećajem zadovoljstva, a taj osećaj se prenosi i na one koji se nađu u vašem društvu", kaže biološki antropolog Helen Fišer.

Obucite nešto crveno

Istraživanje sprovedeno u različitim kulturama - u Kini, Engleskoj, Nemačkoj i SAD - utvrdilo je da su muškarci privlačniji ženama kada nose odeću u crvenoj boji.

U jednom eksperimentu, 55 devojaka je ocenjivalo izgled muškaraca, od kojih su neki nosili zelenu, a drugi crvenu majicu. Žene su davale znatno više ocene muškarcima u crvenim majicama, a toga nisu ni bile svesne.

Nasmejte nekoga

Brojne studije su pokazale da su ženama privlačniji muškarci koji umeju da ih nasmeju. Jedno od tih istraživanja sprovedno u Francuskoj je pokazalo da muškarci imaju tri puta veće šanse da dobiju broj od devojke ako pritom uspeju da je nasmeju. Plus je što žene takve muškarce smatraju inteligentnijim.

Naprskajte parfem

Možda vam to zvuči smešno, ali kada naprskate parfem imate više samopouzdanja, a to je više nego dovoljno da na ljude ostavite bolji utisak.

Naučnici kažu da su rezultati jedne studije bili veoma čudni: kada su grupi žena pokazale video snimke (bez tona) muškaraca, žene su atraktivnijim ocenile one muškarce koji su nosili parfem na sebi. Stručnjaci su objasnili da je to zašto što su delovali samopouzdanije, pa su i damama bili privlačniji.

Slušajte

Kada započnete razgovor sa osobom koja vam se dopada, pažljivo slušajte šta vam govori. Istraživanje sprovedeno pre dve godine u Australiji je pokazalo da su žene ocenile muškarce koji ih slušaju kao atraktivnije.

Pa, sigurno je da nećete biti interesantni ako ona nešto priča, a vi razgledate okolo…

Obujte štikle

Ako ih nosite svakodnevno mogu da vam oštete zdravlje, ali na muškarce ostavljaju trenutan efekat! Nije tajna da su muškarcima privlačnije žene koje nose potpetice, a to je dokazao i eksperiment – ženi koja je nosila štikle prišlo je više muškaraca u baru, nego kada je nosila ravnu obuću.

Sve vijesti