Ruski Herkules: Htio je najveće bicepse... (VIDEO)

Autor:

Kiril Terešin iz Pjatigorska, iz Rusije, ponosno je pokazao rezultat korišćenja injekcija koje pojedini bodibilderi upotrebljavaju kako bi njihovi mišići narasli do željenog obima.

1
A- A A+

Neproporcionalno napumpani bicepsi mršavog dvadesetjednogodišnjaka su u obimu 64 cm, a koža oko njih je nezdravo ljubičaste boje, prošarana strijama.

Terešin kaže da je promjena boje privremeni neželjeni efekat i da je koristio injekcije mjesec dana kako bi njegovi bicepsi narasli do tog obima.

Leijk koji je koristio se naziva sintol, a njegov sastav je uglavnom nafta (85 procenata), analgetici i alkohol, prema američkom Nacionalnom centru za biotehnološku informaciju (NCBI).

Injekcije koje šire mišiće postaju sve popularnije među muškarcima koji žele da imaju tijelo poput bodibildera. Pošto se ubrizga u mišić, supstanca se širi između mišićnih vlakana i stvrdne se, a vremenom dolazi do njene razgradnje u organizmu.

Izvor: youtube

Lijek sintol, koji je u Rusiji dozvoljen, entuzijasti iz svijeta bodibildinga vide kao bolju alternativu steroidima, a može da se ubrizgava u bicepse, kvadricepse i druge grupe mišića.

Neki od rizika povezanih s upotrebom sintola uključuju oštećenje nerva, probleme sa kožom, ciste ispunjene naftom, oštećenje mišića i razvoj strija, prema istraživačkom članku iz 2015. godine objavljenom u časopisu "Džurnal of helt sajkolodži", prenosi "Sputnjik".

Sve vijesti