Danas uručenje ključeva za 120 stanova

Autor:

Potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem, Milutin Simović, danas će svečano uručiti ključeve za 120 stanova na Koniku.

0
A- A A+
Podgorica Foto: Mondo/

  Iz Ministarstva rada i socijalnog staranja, saopšteno je da se regionalni stambeni projekat sprovodi u Beranama, Andrijevici, Podgorici, Ulcinju, Nikšiću, Budvi, Rožajama, Plavu, Herceg Novom, Baru, Danilovgradu, Tivtu i Pljevljim.

„Glavni donator programa je Evropska unija (EU), a značajne novčane kontribucije osigurale su Vlada Sjedinjenih Američkih Država, kao i Vlade Italije, Njemačke, Norveške, Švajcarske, Danske i Turske“, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, snažnu podršku programu daju Visoki komesarijat ujedinjenih naroda za izbjeglice - UNHCR i OSCE.

Na svečanoj ceremoniji uručenja ključeva govoriće, pored Simovića, i gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović, ambasador Evropske unije (EU) u Crnoj Gori Aivo Orav, zamjenica šefa misije iz Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori Judy Kuo.

Govoriće i predstavnik Razvojne banke Savjeta Evrope Stefan Selen, predstavnik UNDP-ja u Crnoj Gori Aleksandar Čađenović i šefica misije OSCE u Crnoj Gori Maryce Daviet.

Sve vijesti