Frustrirani De Rosi: Šta je*eno ja da uradim?

Autor:

Fudbaler Rome burno reagovao na zahtev stručnog štaba Italije da se spremi za ulazak u igru, smatrajući da bi na teren trebalo da uvedu nekog od napadača.

1
A- A A+

Italija prvi put nakon 60 godina neće videti Mundijal.

Snovi "azura" srušeni su sinoć na "San Siru", gje u revanš meču baraža za odlazak na Svetsko prvenstvo u Rusiji nisu uspeli da stignu prednost Šveđana iz prvog meča (0:1).

Susret u Milanu okončan je bez pogodaka, što je značilo da Italija prvi put od 1958. godine neće zaigrati na smotri najboljih svetskih selekcija.

Mnogi razloge za ovaj neuspeh traže u lošem vođenju od strane selektora Đampjera Venture, koji je, po mišljenju svih, totalno pogubio konce.

Najbolji primer za to je sinoćna reakcija Danijelea De Rosija, koji je revanš baraža odgledao s klupe za rezervne igrače.

Vezni fudbaler Rome potpuno je poludeo na stručni štab kada mu je jedan od Venturinih pomoćnika rekao da se spremi za ulazak u igru.

U trenutku kada su Italijani jurili zaostatak, Ventura se odlučio da na teren uvede iskusnog vezistu, ali je on burno reagovao, smatrajući da je timu potreban napadač.

"Zašto da se zagrevam? Šta bih je*eno ja mogao da uradim? Uvedite napadače!", moglo se pročitati sa usana frustriranog De Rosija, koji je prstom pokazivao prema Lorencu Insinjeu.

Izvor: YouTube

Insinje nije dobio šansu, ali jesu Andrea Beloti i Federiko Bernardeski, dok je De Rosi ostao na klupi.

Uzalud, domaćin nije uspeo da probije odbrambeni bedem Skandinavaca, pa je završeno bez golova.

Po završetku susreta, De Rosi je objavio da završava reprezentativnu karijeru.

Momak koji je sa 22 godine osvojio "boginju" na SP u Berlinu 2006. godine, nakon 117 nastupa i 21 gola, odlučio je da okonča druženje sa nacionalnim dresom.

"Italija je doživela crni trenutak. Malo toga može da se kaže. Na nesreću, biće mnogo vremena da se ovo analizira. Jedina stvar koju mogu da kažem jeste da smo pokazali nekoliko ideja, a ne tako mnogo u pogledu taktike", kazao je De Rosi.

Selektor Ventura nije podneo ostavku, ali se obratio medijima posle neuspeha.

"Osećam da treba da se izvinim Italijanima zbog ovog rezultata", rekao je selektor Đanpjero Ventura posle eliminacije u baražu od Švedske.

Italija će napraviti zaokret i početi novu fudbalsku eru, jer su posle meča zvanično reprezentativne karijere osim De Rosija i Đanluiđija Bufona završili i Andrea Barzalji i Đorđo Kjelini.

"Na kraju smo zaslužili poraz, jer ja nisam neko ko veruje u sreću. Dali smo sve što smo imali, a oni su više zaslužili", rekao je Kjelini.

Barzalji je naveo da odlazi "na najgori mogući način".

"Ovo je za sve veliko razočaranje. Nešto smo pogrešno radili. Ovo je veliki udarac za italijanski fudbal", istakao je Barzalji.

Manolo Gabijadini je rekao da "tako nešto niko nije želeo", dok je Federiko Bernardeski kazao da je tragedija što Italija neće igrati na Svetskom prvenstvu.

Tagovi:
Sve vijesti