I ja sam navijač Budućnosti!

Autor:

Plejmejker Budućnosti Nemanja Gordić igra odlično na startu sezone, zadovoljan je, ali se prisjeća i teškog perioda prošle sezone.

I ja sam navijač Budućnosti! Foto: MONDO

Budućnost igra dobru košarku!

Plava ekipa predvođena trenerom Aleksandrom Džikićem drži prvo mjesto u ABA sa skorom sedam pobjeda - jedan poraz, u teškoj grupi Evrokupa je na kontu tri - dva sa realnom šansom da se domogne naredne faze takmičenja.

A jedan od najboljih na startu sezone je Nemanja Gordić, koji podsjeća da nije izgubio osjećaj za igru. Plejmejker prosječno bilježi 15,7 poena po utakmici, što je za pohvalu.

Drago mi je što moje dobre partije prate odlični rezultati kluba. Trener mi vjeruje, saigrači takođe, dobijam pravu minutažu, a onda je i samopouzdanje na maksimumu. U suštini samo se vraća za rad na treninzima. I meni i kompletnoj ekipi", rekao je u razgovoru za Dnevne novine 29-godišnji organizator igre, koji je u nedjelju u pobjedi nad Cedevitom (66:60) preuzeo na pola minuta prije kraja i postigao 2+1 kada se lomilo za 63:60.

Gordić je iz dva puta sedam godina u Podgorici, tako da dobro zna šta navijači očekuju od plave ekipe. I dobra stvar ove sezone je činjenica da okosnicu čine domaći igrači.

Sjajna je stvar što je napravljena praktično domaća ekipa. Sebe takođe svrstavam među domaće, tako se i osjećam. Čak su se i dva Kajla (Lendri i Gibson) uklopili kao da su domaći, vrhunska atmosfera nas nosi”.

A, Dnevne novine podjsećaju da nije bilo sve tako idealno. Pojedini "navijači" Budućnosti su prošle sezone imali zamjerke na igru plejmejkera. Svoje nezadovljstvo iskazivali su zvižducima, pa je u jednom trenutku Gordić sa parketa “morao” da odgovara dijelu tribina.

Bilo je zvižduka, čak i psovki, ali nemam problem sa tim. Ipak, moraju da znaju da mene taj poraz ili promašaj boli više od njih, jer i ja sam navijač Budućnosti. Zašto igrači nemaju pravo da pokažu emociju, zašto je naša reakcija označena kao katastrofa, a njihova normalna?Znam da nije primjereno da se na utakmicama dešavaju takve stvari, ali možda je i u redu ako sve to ostane u dvorani”, poručio je reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Džikić o vrhu tabele: Ne opterećujemo se

Tagovi:
Sve vijesti