Tragedija Iran - fotografija koja govori sve

Autor:

Strašna tragedija pogodila je Iran - u zemljotresu je poginulo najmanje 530 ljudi, a povrijeđeno 7.000. Iz te države stižu strašni snimci i fotografije, a jedna od najezivijih je ova na kojoj majka drži stradalo dijete.

Na prirodne katastrofe čovjek i pored svih dostignuća ne može da utiče, a koliko pogubne one mogu da budu pokazuje zemljotres koji je pogodio Iran i razorio infrastrukturu zemlje i odnio veliki broj žrtava.

Da žrtve nisu samo broj pokazuju potresne fotografije i snimci. Uznemirujući sadržaj:

Izvor: youtube

Izvor: youtube

KATASTROFA u Iraku i Iranu

"Operacija spasavanja u (zapadnoj) provinciji Kermanšah je završena", izjavio je šef iranske službe za vanredne situacije, Pir-Hosein Kolivand, prenio je Rojters.

Zemljotres jačine 7,3 stepena pogodio je u nedelju oblast na iransko-iračkoj granici.

Potres se osjetio u nekoliko iranskih provincija, ali je najviše stradala Kermanšah. Više od 300 ljudi poginulo je samo u oblasti Sarpol-e Zahab u toj provinciji koja se nalazi na 15 kilometara od granice sa Irakom.

U toj oblasti su ispod ruševina u ponedjeljak pronađene i spasene majka i beba.

Iranska televizija navodi da je zemljotres pričinio značajnu štetu u pojedinim selima. Potres je pokrenuo i klizišta koja su ugrozila napore spasioca.

Kurdski zdravstveni zvaničnici su naveli da je u Iraku poginulo najmanje šest osoba, a 68 povrijeđeno, dok je u sjevernim kurdskim oblastima Iraka poginulo sedam, a povrijeđeno 325.

Izvor: youtube

Prema američkoj geološkoj službi, epicentar zemljotresa registrovan je jugozapadno od grada Halabdže, duž iračko-iranske granice.

Tass navodi da je epicentar zemljotresa bio na 10 kilometara dubine, kao i da se potres osjetio i u Kuvajtu.

Zemljotres se osjetio i u Dijarbakiru, na jugoistoku Turske, kao i u mnogim dijelovima Izraela.

Tagovi:
Sve vijesti