Glavna faza LŠ ili totalni krah

Autor:

Rukometašice Budućnosti porazom od Bitighajma zakomplikovale situaciju u LŠ, u posljednjem kolu im treba makar bod protiv Vajpersa za plasman u glavnu rundu

Glavna faza LŠ ili totalni krah Foto: MONDO

Ženski rukometni klub Budućnost je u nedjelju, u 5. kolu grupe D u Ligi šampiona, poražen od Bitighajma 27:21 u Ludvigsburgu, a taj neuspjeh je zakomplikovao život izabranica Dragana Adžića u najkvalitetnijem evropskom takmičenju.

Jer, sada je plasman u glavnu rundu pod znakom pitanja!

Međutim, plave dame drže sve u svojim rukama. Budućnost u subotu, u Sportskom centru Morača, dočekuje Vajpers u posljednjem kolu i ukoliko osvoji makar bod, plasiraće se u dalju fazu takmičenja.

U suprotnom, ukoliko dođe do poraza, novi projekat sa podmlađenim sastavom već na startu će doživjeti krah, a Budućnost prvi put od sezone 2009/10. neće proći grupnu fazu Lige šampiona.

“U prvih 25 minuta pružili smo najbolje izdanje u odbrani ove sezone i evidentan je veliki progres u tom periodu u odnosu na prethodne mečeve. Desio nam se pad u ostalim segmentima igre, a za razliku od gostovanja u Mecu ovog puta nijesmo uspjeli da se vratimo. Pokazalo se još jednom da moramo naporno da radimo kako bi i u gostima bili na visokom nivou”, rekao je trener Adžić, nakon trećeg poraza u gostima ove sezone, poslije neuspjeha protiv Meca i Vajpersa na strani.

Ali, poraz je zaboravljen!

“Već nakon meča napravili smo dobru analizu koja će vjerujem dati rezultate, kako bi bili na značajno višem nivou protiv Vajpersa. U posljednjem kolu igramo protiv iskusnog tima, znamo da neće biti lako, ali u prethodna dva meča pred našim navijačima bili smo na visokom nivou i nije bilo nesigurnosti koja je prisutna u gostima. Vjerujem da ćemo pokazati da smo vrijedni glavne runde i da ćemo ispuniti cilj zacrtan na početku sezone”, podvukao je trener rukometašica Budućnosti.

Sve vijesti