Prevarom sa tuđeg računa prisvojio 760.000 eura?

Autor:

Podnijeta krivična prijava protiv R.V. (57) iz Beograda koji je osumnjičeno da je počinilo krivično djelo prevara.

0
A- A A+
GTA V, Pare, Novac, Money, GTA, GTA 5, Bogatstvo, Bogati, Bogat, Šuška, Brojanje para, Para Foto: Promo/GTA V

  Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv  R.V. (57) iz Beograda koji je osumnjičeno da je počinilo krivično djelo prevara.

"Naime, službenici Odsjeka su državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv R.V. (57) iz Beograda, državljanina Republike Srbije, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivčno djelo prevara", navodi se u saopštenju.

Kako se sumnja, on je ovo krivčno djelo počinio na način što je u periodu od 16.07.2014. do 18.08.2014. godine, u četiri navrata podizao gotovinu u ukupnom iznosu od 760.000 eura.

Sumnja se da je ovu sumu novca podigao koristeći falsifikovani pasoš Ruske Federacije koji je glasio na ime V.E.K, ruskog državljanina a koji je inače vlasnik novca i predmetnog računa kod CKB banke u Podgorici sa kojeg je osumnjičeni podizao novac.

"Osumnjičeni je identifikovan koordiniranim aktivnostima policije, tužilaštva i nadležnih službi iz regiona", navodi se u saopštenju.

O događaju je obaviješten državni tužilac u ODT u Podgorici koji je naložio da se protiv R.V. podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo prevara.

Sve vijesti