Vodio mazgu natovarenu sa dva džaka droge

Autor:

Službenici Uprave policije iz Odjeljenja granične bezbjednosti (OGB) Tuzi, pronašli su oko 33,5 kilograma skanka i intenzivno tragaju za osobom koje je odbacila dva džaka u kojima se nalazila droga.

0
A- A A+

  Iz Uprave policije je saopšteno da su službenici OGB Tuzi u subotu u blizini mjesta Poprati postupajući po operativnoj informaciji na pjesačkoj stazi koja vodi preko granične linije iz pravca Albanije u Crnu Goru postavili zasjedu.

"Oko pet sati i 30 minuta primjetili su lice koje se kreće pješačkom stazom i vodi mazgu natovarenu sa dva džaka. Kada je lice primjetilo policijske službenike dalo se u bjekstvo u pravcu Albanije. O događaju su obaviješteni službenici policije Albanije", kaže se u saopštenju Uprave policije.

Pregledom terene policijajci su pronašli dva džaka u kojima su se nalazila 52 pvc pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, tipa skank, ukupne težine oko 33,5 kilograma.

Droga je, kako su kazali iz Uprave policije, predata službenicima Odsjeka za borbu protiv droge radi daljeg postupanja i biće upućena u Forenzički centar radi vještačenja.

Navodi se da je o događaju obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se podnese krivična prijava protiv nepoznatog počinioca zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

"Preduzimaju se intenzivne mjere i radnje, u sardnji sa službenicima policije Albanije, u cilju identifikacije, lociranja i lišenja slobode lica osumnjičenog za ovo krivično djelo", navodi se u saopštenju.

Sve vijesti