Đukanović vrši pritisak na kandidate Demokrata

Autor:

Lider Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović izjavama i nastupima vrši pritisak na kandidate za odbornike Demokratske Crne Gore, poručeno je iz te partije.

2
A- A A+
Demokrate, Aleksa Bečić Foto: MONDO/Mirko Šljivančanin

  Đukanović je na sastanku sa članovima mjesnih odbora DPS-a u Tuzima kazao da u opoziciji ima falsifikatora biografija i da bi neki od njih htjeli da zavaraju i izbrišu neke stranice iz svoje političke biografije.

U reagovanju Demokrata navodi se da je Đukanović tom izjavom "pokazao političko licemjerstvo i kukavičluk".

„Pokušavajući da zaustavi zemljotres i stanje panike u svojim redovima, diktator je odlučio da kriminalni autoritet stavi na raspolaganje i u službu spasavanja najtamnije organizacije u Crnoj Gori. Potvrdio je juče da nije samo diktator, već klasični manipulator i lažov“, kaže se u reagovanju.

Prema njihovim riječima, Đukanović pokušava da „prljavu ratnu i kriminalnu biografiju opere zamjenom teza, prosipanjem magle i bacanjem prašine u oči građanima Tuzi i Malesije“.

„Dakle, u pitanju je klasična politička kukavica, koja svaki minut izgovori po jednu brutalnu laž, svojstvenu najvećim diktatorima na Balkanu“, dodaje se u saopštenju.

Iz Demokratske Crne Gore su kazali da se ne može preskočiti ime Đukanovića i njegove partije kao kreatora i realizatora ratne stvarnosti tokom devedesetih godina.

„Sjetimo se ko je devedesetih godina u maskirnoj uniformi šetao ratnim frontovima - Milo ili Aleksa? Čiji je ratni drug Šešelj - Milov ili Aleksin, i ko je Šešelju čestitao slobodu? Ko je sjedio u Vrhovnom savjetu odbrane SRJ sa Miloševićem kada se formirao Sedmi bataljon? Ko je naredio akciju Orlov let?“, naveli su iz te partije.

Oni su podsjetili Đukanovića da je 1997. godine Vojislav Šešelj dolazio na njegovu inauguraciju u sred Prijestonice Cetinje.

„A ako ga zanima gdje smo mi bili, da se i na to podsjetimo. U tom periodu Aleksa Bečić i rukovodstvo Demokrata su kao djeca pored televizijskih ekrana gledali Mila Đukanovića u maskirnoj uniformi ispred tenkova kako vodi „rat za mir““, kaže se u ragovanju Demokrata.

Dovoditi u vezu Demokratsku Crnu Goru i njenog predsjednika sa devedesetim godinama je, kako su istakli, politički potez očajnika, slabića i kukavice koji nema više šta da kaže.

„Htio bi Đukanović, da mu se može, obrisati i pamćenje narodu, ali ne može se baš sve iskonstruisati i namontirati“, naveli su iz Demokrata.

Kako su dodali, zdrav razum i istorija je jedno, a foto i video montaže su drugo.

„Prvo se ne može promijeniti i tu je zapisano da je Milo Đukanović diktator, ratni huškač, šef kriminalne organizacije i čovjek koji za svaku novu milijardu eura mijenja državu i naciju. A drugo, nema tih montaža, izmišljotina i niskih uvreda koje će promijeniti ovo prvo i koje će zaustaviti krah i slom DPS organizovane i selotejp-montažerske grupe“, zaključuje se u reagovanju Demokrata.

Tagovi:
Sve vijesti