Najave o bojkotu pokazatelj bojazni opozicije

Autor:

Najave opozicije o mogućem bojkotu predsjedničkih izbora pokazatelj su njihove bojazni da stanu na crtu kandidatu Demokratke partije socijalista (DPS), ocijenio je funkcioner te stranke, Predrag Bošković.

0
A- A A+
DPS Foto: MONDO/Goran Sivački

  Lider Socijaldemokratske partije, Ranko Krivokapić, najavio je u srijedu mogućnost opozicionog bojkota predsjedničkih izbora ukoliko se za njih, kako je kazao, ne stvore normalni uslovi.

„Ja to, kao i svaki put do sada, pripisujem njihovoj bojazni da stanu na crtu kandidatu DPS-a i da su svjesni svog poraza na predsjedničkim izborima i da uvijek unaprijed daju argument za taj budući poraz koji će im se desiti“, kazao je Bošković crnogorskim novinarima u Briselu.

Kako je rekao, činjenica je da je DPS najozbiljniji politički kandidat na političkoj sceni Crne Gore i da ima dovoljno kandidata koji mogu pobijediti na predsjedničkim izborima.

S druge strane, dodao je, trenutno su posvećeni svim projektima koji su od ineresa svakog crnogorskog građanina, što se odnosi na ekonomski rast i razvoj kroz završetak projekata.

„Kad dođe na red tema predsjednički izbori, siguran sam da će DPS i njeno vođstvo izaći sa konkretnim predlogom i javnost obavijestiti ko će biti predsjednički kandidat“, naveo je Bošković.

On je, kako je rekao, više puta poručio da je siguran da ne postoji politička ličnost u Crnoj Gori koja bi lideru DPS-a, Milu Đukanoviću, „mogla da mu stane na crtu i pobijedi ga u toj bitki“.

Bošković je rekao da će javnost biti obaviještena kada DPS počne internu proceduru o predsjedničkom kandidatu.

Tagovi:
Sve vijesti