Janović: Klubovi prolaze, reprezentacija je vječna

Autor:

Klubovi dolaze i prolaze, a samo je reprezentacija vječna, poručio je ministar sporta Nikola Janović.

0
A- A A+

  On je, otvarajući manifestaciju Moja reprezentacja, kazao da je jedan od glavnih ciljeva novoosnovanog Ministarstva sporta da najmlađima probudi osjećaj pripadnosti i nauči ih odanosti crnogorskoj reprezentaciji.

"Klubovi će dolaziti i prolaziti, ali samo je rezentacija vječna. I zato treba zajedno da očuvamo duh i kult crnogorske reprezentacije, jer čuvajući reprezentaciju, čuvamo i državu",kazao je Janović.

Manifestacija Moja reprezentacija je jednodnevno takmičenje najmlađih crnogorskih vaterpolista, uzrasta od 10 do 14 godina.

Takmičenje je revijalnog karaktera i bazirano je na buđenju i jačanju kulta crnogorske reprezentacije kod najmlađih, budućih uzdanica crnogorskog sporta.

Jedan od ciljeva manifestacije, koja je okupilaviše od 120 vaterpolista, je da se od malih nogu djeci probudi osjećaj pripadnosti i nauče se odanosti crnogorskoj reprezentaciji, kao i da razviju takmičarski duh, istovremeno gradeći kult reprezentacije.

Predsjednik Vaterpolo plivačkog saveza, Dejan Bajić kazao je da je siguran da se među učesnicima manifestacije novi asove, nove ajkule i budući reprezentativci Crne Gore.

Na otvaranju manifestacije premijerno je prikazan petominutni video sa najuzbudljivijim istorijskim momentima crnogorske vaterpolo reprezentacije, kao i pjesma Sport je važan koja je snimljena u svrhu kampanje Ministarstva sporta o promociji sporta među najmlađima.

%MCEPASTEBIN%

Tagovi:
Sve vijesti