Filipu 10.000 eura od Ministarstva sporta!

Autor:

Crnogorski stonoteniser Filip Radović osvajanjem bronzane medalje na Evropskom prvenstvu u Laškom krunisao je ovogodišnju paraolimpijsku sezonu, kazao je ministar sporta Nikola Janović.

1
A- A A+

  On je na prijemu, koji je pripremio u čast trofejnog stonotenisera, kazao da je to još jedan u nizu Radovićevih vanserijskih rezultata.

"Rezultati ga, osim što ga preporučuju za našeg najozbiljnijeg kandidata za nastup na Paraolimpijskim igrama u Tokiju, kandiduju i za dobitnika novčane premije Ministarstva sporta, vrijedne deset hiljada eura”, kazao je Janović.

On je naglasio da Radovićevi uspjesi služe na čast cijelom njegovom timu, porodici i državi Crnoj Gori.

Radović je zahvalio ministru sporta na podršci i najavljenoj premiji, koja ga sljeduje na osnovu Uredbe o kriterijumima za utvrdjivanje visine naknada i premija za ostvarene sportske rezultate.

On je, poslije nastupa u Laškom, prvi put u karijeri izborio plasman u Top deset najboljih igrača svijeta u njegovoj kategoriji, dok u konkurenciji igrača do 23 godine zauzima treće mjesto na Svjetskoj rang listi. Prijemu je prisustvovao je i predsjednik Paraolimpijskog komiteta, Igor Tomić. On se zahvalio Janoviću na dosadašnjoj podršci, navodeći da je ona najveća od osnivanja crnogorskog Paraolimpijskog komiteta.

Tagovi:
Sve vijesti