Niste spremni za vezu ako…

Autor:

Nije dovoljno to što želite da se zaljubite i da budete u vezi. Evo nekih znakova koji pokazuju da zapravo niste spremni za vezu.

Ne dovodi se u pitanje to da li želite partnera i vezu, ali kada biste postavili sebi pitanje da li ste spremni za vezu, ne bi vam bilo lako da odgovorite. Ali, ovih nekoliko stvari može da vam pomogne da utvrdite kako stoje stvari u vezi sa tim.

Kompas vas vara

Drugim riječima, kompas vam stalno pokazuje na "pogrešne" muškarce, odnosno one koji bi samo malo zabave, ali ne ozbiljnu vezu. Ako i vi uporno nailazite na pogrešne, veoma je moguće da podsvjesno sabotirate svoje šanse za vezu time što birate pogrešne muškarce.

Prijatelji i porodica vas upozoravaju da on/ona nikako nije za vas, ali vi radite po svom, vjerujući da ćete tu osobu uspeti da promenite i od nje/njega napravite savršenog partnera. Duboko u sebi znate da se to neće desiti, ali nemate problem sa tim jer se podsvjesno plašite da budete u ozbiljnoj i iskrenoj vezi.

Treba vam partner da budete srećni

Nesrećni ste kada ste sami, moglo bi se čak reći i da ne umete da budete sami, a povremeno se zbog toga i samosažaljevate. Osim toga, umjesto da izlazite sa društvom, besomučno pokušavate "izguglate" šta suprotni pol smatra atraktivnim, a umesto toga bi trebalo da radite nešto što će vas učiniti srećnim. Čak i kada biste našli nekoga ko bi vam možda odgovarao, vrlo je vjerovatno da biste se toliko čvrsto "zakačili" za njega/nju, da biste odmah "ugušili" vezu.

Dakle, otkrijte šta je to što vas čini srećnim prije nego što uplovite u novu vezu, a onda pronađite nekoga sa kime ćete da podelite tu sreću.

Vjerujete da ste spasilac

Mnoge žene imaju takozvani "kompleks spasioca" i smatraju da treba da spasu (potencijalnog) partnera. Drugim riječima, traže neku disfunkcionalnost tako da uvijek bude drame u njihovim životima. Imajte na umu da uglavnom uvek nađemo to što tražimo, što znači da ćete vjerovatno naći potencijalnog partnera koji ima pregršt ličnih problema. To nije ono što vam treba.

Tražite nekoga da vas spase

Ako ste nesigurni u sebe ili, ako kojim slučajem ne volite sebe, trebalo bi da poradite na tome pre nego što počnete da tražite osobu koja će vas voleti. U suprotnom ćete privući osobu koja će imati potrebu da vas spasava, a to nije baš tako romantično kao što zvuči, ili nekoga ko ima iste probleme kao vi. Dvostruki problemi nikako neće izaći na dobro…

Treba vam partner da vas upotpuni

Možda ona rečenica "ti me činiš kompletnim" iz romantičnih filmova zvuči tako nježno i slatko, ali ako malo razmislite, i nije baš tako. Ako niste "kompletna osoba" kada započinjete vezu, jedino što je sigurno je da ćete imati disfunkcionalnu vezu.

Jurite ljubav

U redu je to što izlazite da biste tako imali više prilike da upoznate nekoga ko bi mogao da vam se dopadne, ali trebalo bi da istovremeno jurite i svoje "interese", a ne samo ljubav. Drugim riječima, najbolji način da upoznate onoga ko će za vas biti "pravi" ili "prava" je da radite ono što biste inače radili i idete na mjesta na koja biste inače išli. To je jedini način da upoznate nekoga sa kim delite barem približna interesovanja.

Imate "prtljag"

Ako se još uvijek borite sa "emocionalnim ožiljcima" od prethodne veze, a posebno ako ste bijesni zbog načina na koji se ta veza završila, trebalo bi da date sebi vremena da se oporavite prije nego što se upustite u novu vezu.

Mnogi misle da će im novi partner pomoći da ne razmišljaju o bivšem/bivšoj, ali to nikada ne upali. Jedino što ćete time postići je da osećate grižu savesti zbog toga što ćete povrediti novog partnera i generalno, napravićete zbrku oboma. Dakle, prvo prebolite bivšeg/bivšu!

Previše se prilagođavate

To znači da se, verovatno nesvesno, pretvarate da ste nešto što niste, kako biste se nekome dopali. I to je jedan od najvećih problema koji možete sebi da napravite u potrazi za novom ljubavlju jer – ako ubijedite partnera da volite fudbal, na primjer, očekujte da će vas voditi na utakmice, da ćete ih zajedno gledati kod, da će vam pričati o tom sportu… a vi ćete morati da se pravite da vas sve to zanima. Zato, budite iskreni od početka.

Ukoliko pokušavate da promijenite sebe na ovaj način da biste se nekome dopali, to znači da vam nedostaje samopouzdanja i samopoštovanja. Ako je tako, ne budite strogi prema sebi, već pokušajte da otkrijete svoju pravu stranu, a onda nađite partnera kome ćete moći da pokažete tu svoju stranu.

Tagovi:
Sve vijesti