Berane: Oduzeti automatska puška i pištolj

Autor:

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Berane su u prethodnih nekoliko dana oduzeli automatsku pušku i pištolj sa pet metaka u ilegalnom posjedu.

0
A- A A+
policija automilicija policijsko auto Foto: MONDO/Gordana Bojanić

  Protiv Beranca R.D (32) u čijoj je kući pronađena automatska puška je podnijeta krivična prijava.

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Berane su u prethodnih nekoliko dana oduzeli automatsku pušku i pištolj sa pet metaka u ilegalnom posjedu. Protiv Beranca R.D (32) u čijoj je kući pronađena automatska puška je podnijeta krivična prijava.

"Službenici CB Berane su, 15.10.2017. godine, sprovodeći pojačane aktivnosti na pronalasku oružja i drugih nedozvoljenih predmeta kod građana, a posebno bezbjednosno interesantnih lica, tokom kontrole u blizini ugostiteljskog objekta „Park kafe“, u kojem je boravilo više bezbjednosno – interesantnih lica, pronašli odbačeni pištolj „CZ“ cal. 7,65 mm sa okvirom u kojem se nalazilo pet metaka. Oružje je izuzeto i upućeno u Forenzički centar radi vještačenja. U CB Berane su privedeni D.K. (25), N.J. (25), I.S. (20), M.Ć. (29) i Ž.V. (26) iz Berana. Od njih su uzete izjave. O svemu je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama, koji će kvalifikovati krivično djelo nakon vještačenja oružja u Forenzičkom centru", navodi se u saopštenju policije.

U vezi sa pronalaskom pištolja i metaka tužilac će se izjasniti o kvalifikaciji krivičnog djela nakon vještačenja.

Beranska policija je u kući koju koristi R.D. (32) iz Berana pronašla i oduzela automatsku pušku M70 AB2 sa rasklapajućim metalnim kundakom.

"Automatska puška upućena je u Forenzički centar radi vještačenja, a protiv R.D. će nadležnom tužiocu biti podnijeta krivična prijava, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", navode iz policije.

Tagovi:
Sve vijesti