Pogledajte kako izgleda snimanje serije "Grudi"

Autor:

Snimanje nove igrane TV serije „Grudi”, u režiji Marije Perović, počelo je juče u Nikšiću.

Pogledajte kako izgleda snimanje serije "Grudi" Foto: Mondo/Ana Božović

Za Radio-televiziju Crne Gore seriju realizuje producentska kuća „Meander film”, a jedna od ključnih tema priče je borba protiv kancera dojke.

Pogledajte foto galeriju sa današnjeg snimanja

Radnja serije „Grudi“ smještena je u Nikšiću, a prvi put grad će biti slikan iz ženskog ugla i kroz vizuru junakinja i autorki iza kamere.

Pogledajte video zapis sa današnjeg snimanja

Izvor: Ana Božović

Glavne uloge tumače: Dubravka Drakić, Nada Šargin, Marija Škaričić, Vojin Ćetkovic, Mira Banjac, Peđa Bjelac, Branimir Popović i drugi. Direktor fotografije je Dušan Grubin, scenografkinja je Dragana Baćović, a kostimografkinja Tijana Todorović.

  Video

Izvor: Ana Božović

Serija je nastala po ideji i scenariju Marije Perović i Vladislave Vojnović. „Grudi“ su porodična mini serija, koja se dešava u maloj gradskoj sredini. Likovi su pripadnici srednje klase, intelektualci, neostvareni i šarmantni antijunaci, roditelji i oni koji pokušavaju da se ostvare kao roditelji. Osnovni pokretač serije je generacijsko, gimnazijsko prijateljstvo, a dramski razlog bolest.

Bolest kao jedan od motiva ovdje je vrlo konkretna i izlječiva i zove se kancer grudi. Serija osim dramskog, umjetničkog, humorističkog, melodramskog, ima i edukativni značaj, jer skreće pažnju na vrline i mane savremenog društva: tempo života, trka za afirmisanjem, opstanak, prijateljstvo, podrška, generacijski sukob i želja za boljim životom, saopštili su producenti.

“Grudi” su podržane kao najbolje ocijenje projekat na konkursu za koprodukciju RTCG-a za 2017. godinu. Snimanje je planirano do 14. novembra, a premijerno prikazivanje na RTCG biće tokom 2018. godine. Plan je da nakon emitovanja u Crnoj Gori, serija bude emitovana u regionu.

 Video

Izvor: Ana Božović

Sve vijesti