Mate 10 lite: Moćan ekran, jaka baterija, 4 kamere

Mate 10 lite uvodi Huawei FullView ekran u kompaktnu premijum klasu, a ima još i po dve kamere spreda i pozadi i odličnu bateriju

Mate 10 lite: Moćan ekran, jaka baterija, 4 kamere Foto: Promo / Huawei

U Minhenu smo 16. oktobra upoznali Huawei Mate 10, Mate 10 Pro i Porsche Design trio iz nove Mate serije, a sad je red da upoznamo i kompaktnu verziju nove premijum klase - Huawei Mate 10 lite.

Mate 10 lite je novi pametan telefon, koji donosi kombinaciju performansi i snage i prvi je Huawei model, koji ima prednju i zadnju kameru sa dvostrukim sočivom. Huawei Mate 10 lite je dizajniran da bude u korak sa svakim selfijem, svakom fotografijom i svakom društvenom mrežom, koja odgovara dinamici života savremenih korisnika sa novim Huawei FullView ekranom. Moderno dizajniran Huawei Mate 10 lite donosi nove napredne načine fotografisanja, dijeljenja i doživljaja svijeta.  

Znamo šta je važno današnjem korisniku i zbog toga smo kreirali novi uređaj koji sadrži moćne odlike“, rekao je Ričard Ju, CEO Huawei Consumer Business Group. „Dizajniran da pomogne da se povežete sa svima, gdje god se oni nalazili u svijetu, HUAWEI Mate 10 lite postavlja nove standarde inovacija zahvaljujući svojim performansama, dizajnu i odlikama kamere“.

HUAWEI Mate 10 lite je prvi uređaj koji posjeduje najnoviju HUAWEI FullView tehnologiju i donosi visoko kvalitetan 5.9-inčni ekran sa odnosnom stranica 18:9 ekran. Rezolucija ekrana je iznenađujuće visoka - 2.160 x 1.080 piksela, kao što je ima Mate 10 Pro.

Prednja i zadnja kamera sa dvostrukim sočivima

Predstavljanjem HUAWEI P9, kamera sa dvostrukim sočivom je redefinisala fotografiju pametnog telefona, postavljajući novu industrijsku normu. Uz prednje i zadnje kamere sa dvostrukim sočivima, HUAWEI Mate 10 lite pravi kvalitetnije fotografije, bez obzira na objekat i postavku. Prednja 13 MP/2 MP selfi kamera podiže portretne fotografije na viši nivo i posjeduje novi Selfie Toning Flash, koji omogućava osvjetljenje studijskog kvaliteta za umjetničke fotografije jakih boja. Pozadinska kamera kombinuje 16 MP i 2 MP sočiva. Obje kamere sa dvostrukim sočivom imaju hardverski Bokeh efekat, za svježe, jasnije i umjetničke fotografije uz unaprijeđene performanse u uslovima slabog osvjetljenja.  

Simetričan dizajn

Elegantni dizajn HUAWEI Mate 10 lite telefona započinje FullView ekranom i nastavlja se zakrivljenim ivicama izrađenim od visoko kvalitetnih industrijskih materijala. Svaka komponenta - kamera, senzor otiska prsta, USB ulaz, senzori na kućištu i oko kamera, kao i blic - pažljivo su postavljeni na prednjoj i zadnjoj strani, kako bi dobili moderno dizajniran telefon koji je iznad svega i lak za korišćenje.

Korisničko iskustvo podstiče performanse

Osnažen Kirin 659 čipsetom sa osam jezgra, 4 GB RAM-a i 64 GB ROM-a, HUAWEI Mate 10 lite je sposoban da koristi više aplikacija istovremeno. Korisničko okruženje EMUI 5.1 je duboko integrisano sa Android 7.o NOUGAT operativnim sistemom, kako bi se obezbijedilo neometano korišćenje mašinskog učenja za optimizaciju performansi na temelju ponašanja i navika korisnika. Duboka integracija harvera i softvera znači da je baterija HUAWEI Mate 10 lite-a dugotrajna (kapacitet joj je 3.340 mAh, što je među najvišim u kategoriji). Osim toga, pametan senzor za otisak prsta koristi mašinsko učenje kako bi postao sigurniji i tačniji uz svaku upotrebu.

U telefon je ubačen hibridni SIM sistem, što znači da možete da koristite ili dvije SIM kartice istovremeno ili SIM karticu i microSD slot za kartice do 128 GB (teoretski do 2 TB).

Huawei Mate 10 lite, takođe ima sopstveni Huawei Histen audio sistem za poboljšano snimanje zvuka i igranja igara.

Dostupnost i cijena

Nezvanično, cijena bi trebalo da bude između 350 i 400 eura, s obzirom na to da se širom Evrope telefon već može naručiti po najnižoj cijeni od 349 eura. Uz Huawei Mate 10 Lite, u Crnoj Gori će se u istom periodu pojaviti i Huawei Mate 10 Pro, dok će model Mate 10 izostati (makar u početnoj fazi prodaje).


Tagovi:
Sve vijesti