Google Maps opcija razbesnela korisnike

Da li i vas nervira brojanje kalorija umjesto koraka ili kilometara?

0
A- A A+

Google Maps je razdaljinu do cilja pokušao da predstavi na nov način - umjesto metara ili kilometara udaljenost je prezentovana brojem utrošenih kalorija do cilja, što je izazvalo nezapamćen gnijev korisnika. Toliki, da je Google odmah odustao od ove promjene.

Ukoliko biste razdaljinu računali uz uključenu opciju prevoza automobilom, a ona je kratka, Google Maps aplikacija bi razdaljinu predstavila brojem sagorenih kalorija koje biste potrošili tokom pješačenja do tog mjesta. Takođe, ako je „prevoz nogama“ uključen kao primaran način „prevoza“ desilo bi se isto, bez obzira na to koliko je cilj udaljen.

Google je ovu promjenu ubacio u aplikaciju kako bi ohrabrio korisnike da više šetaju. Čak je ponudio i opciju da razdaljina, umjesto u kalorijama bude predstavljena brojem kolača, koje biste „spržili“ šetnjom do cilja. Ipak, umjesto da to shvate kao motivaciju korisnici su novu opciju dočekali „na nož“, tvrdeći da Google na ovaj način sudi korisnicima, posebno onima koji pate od poremećaja ishrane. Neki su išli toliko daleko da tvrde kako je ovo poruka upućena protiv žena, odnosno da je uvredljiva za žene, jer smatraju da se kolači, posebno „kapkejk“ dovode u vezu sa ženama.

Ova opcija nije puštena svim korisnicima, samo određenom broju, koji su, nakon što se bijes proširio internetom, potvrdili da je opcija povučena. Isprobali smo - nijedan naš uređaj ne prikazuje razdaljinu u kolačićima ili kalorijama. Metri i kilometri su i dalje tu, mada mi ZAISTA NE BISMO IMALI NIŠTA PROTIV toga da je drugačije. Jednostavno, izgleda neki ljudi previše ozbiljno shvataju neke (simpatične) stvari, uz dužno poštovanje svima…

Šta vi mislite o ovome?


Sve vijesti