Knežević: Presuda me ne može pokolebati

Autor:

Poslanik Demokratskog fronta Milan Knežević rekao je da presuda, kojom je osuđen na sedam mjeseci zatvora jer je fizički nasrnuo na policajca Miljana Markovića ispred Skupštine, pokazuje ko su bili nalogodavci razbijanja protesta.

1
A- A A+
DF protest Knezevic knežević Foto: MONDO/Danilo Jauković

  „Današnja presuda zbog toga što sam pružao nenasilan otpor od razbijanja naših mirnih demonstracija na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog najbolje pokazuje ko su bili nalogodavci razbijanja tih protesta i da su ustvari nalogodavci izdiktirali sudiji Đukoviću ovakvu presudu“, saopštio je Knežević.

Njega, kako je kazao, ovakva presuda ne može pokolebati.

„Ja nastavljam svoju i političku i pravnu borbu, ne samo u ovom slučaju, već i u slučajevima koji su poznati već crnogorskoj javnosti“, poručio je Knežević.

Prema njegovim riječima, ako je neko mislio da će uplašiti Milana Kneževića ili DF ovakvim presudama, „grdno su se prevarili“ .

Oni su, kako je naveo Knežević, spremni sve da izdrže. “I kao što sam negdje ranije rekao, ničija nije gorjela do zore. Doći će vrijeme i da mi nekome duvamo u svijeću“.

"Pozivam gospodu iz malograđanske opozicije ne da odbrani Milana Kneževića, nego samo da potvrdite da li je ovo dogovor između Demokratske partije socijalista i DF-a, da se lideri DF-a šalju na višemjesečne robije i da im se najavljuju nove robije u narednom periodu", poručio je Knežević.

Pravni zastupnik Kneževića, advokat Andrijana Razić, rekla je da odbrana nije očekivala ovakvu odluku suda.

„Naročito ne ovako oštru krivičnu sankciju, imajući u vidu i da su u u drugim javnosti poznatim propraćenim slučajevima počinioci koju su izvršili i mnogo teža krivična djela bili osuđene na uslovne osude ili na novčane kazne zatvora“, kazala je Razić portalu Antena M.

Ona je najavila da će uložiti žalbu na ovu presudu.

Ukoliko ova presuda postane pravosnažna, Knežević više neće moći da bude poslanik u Skupštini.

"Zakonska odredba kaže da jedan od razloga da nekome prestane poslanička funkcija jeste ukoliko taj neko bude osuđen na bezuslovnu kaznu zatvora, koja je duža od šest mjeseci”, pojasnila je Razić.

%MCEPASTEBIN%

Sve vijesti