Šok: "Silovao me je olimpijski šampion"

Autor:

Osvajačica četiri medalje na Olimpijskim igrama u Barseloni, Tatjana Gucu, posle 26 godina priznala da ju je nekadašnji kolega silovao

0
A- A A+

Nekadašnja gimnastičarka SSSR Tatjana Gucu ohrabrena velikom akcijom na Twitteru #MeToo, priznala je posle više od četvrt decenije da je silovana kao maloljetnica.

Osvajačica četiri medalje na Olimpijskim igrama u barseloni 1992. godine, priznala je da je to učinio njen kolega gimnastičar Vitali Šerbo, što je šokiralo sportski svijet.

Tatjana je otkrila da je silovana 1991. godine tokom takmičenja u Štutgartu, gdje su oboje predstavljali Sovjetski Savez.

Ona je rekla da ju je Šerbo, koji je četiri godine stariji, nasilno obljubio kada je ona imala samo 15 godina.

"Ko me je silovao na takmičenju DTB u Štutgartu 1991? Vitali Šerbo. Čudovište koje me je držalo toliko godina u sopstvenom zatvoru zbog straha", napisala je Gucu u ispovijesti na Facebooku.

Bivša gimanstičarka, koja je udata, ima djecu i sada živi u Sjedinjenim Američkim Državama, napisala je i da je veoma razočarana što je tadašnja koleginica, koju je smatrala dobrom prijateljicom Tatjana Toropova, kao i bivši gimnastičar Rustam Šaripov nisu podržali, iako su znali šta se dešava.

"Bili ste tamo, čuli ste sve, ali me niste zaštitili. Znam da ćete pokušati sve da negirate, ali moji detalji su mnogo jači od vaših riječi. Sada sam jaka i ne možete više da me slomite. Ovo je moja priča Pepeljuge. Preživjela sam vas i pokušaću da podržim svakog ko se plaši da progovori, da steknem samopouzdanje i pomognem drugima", napisala je 41-godišnja Gucu.

Vitali Šerbo (45), koji je rođen u Bjelorusiji, jedan je od najboljih gimnastičara u istoriji tog sporta.

On je na Olimpijskim igrama 1992. godine bio najuspješniji sportista, jer je osvojio šest zlatnih medalja u ukupno osam disciplina. Ukupno je tokom karijere osvojio 10 olimpijskih medalja od čega četiri bronzane u Atlanti 1996. godine.

Šerbo, koji je tokom karijere osvojio i 12 zlatnih, sedam srebrnih i četiri bronzane medalje na svjetskim prvenstvima, godinama već živi u Las Vegasu sa porodicom, gdje ima svoju gimnastičku školu.

Tagovi:
Sve vijesti