Zdravstvenim ustanovama 12 novih EKG aparata

Autor:

Turska agencija za međunarodnu saradnju i koordinaciju – TIKA, doniraće do kraja godine 12 EKG aparata crnogorskom zdravstvenom sistemu, ukupne vrijednosti 39 hiljada eura, saopštio je koordinator Agencije Ahmet Altun

0
A- A A+

  Kako je saopšteno iz Ministarstva zdravlja, EKG aparate će dobiti Opšta bolnica Pljevlja, kao i domovi zdravlja Andrijevica, Bijelo Polje, Cetinje, Kotor, Pljevlja, Tivat i Danilovgrad.

Po dva EKG aparata predviđeno je, kako se navodi, za domove zdravlja Nikšić i Berane.

„Ovo je rezultat izuzetne saradnje koja postoji između Ministarstva zdravlja i Agencije TIKA, koja je godinama jedan od najvećih donatora crnogorskom zdravstvenom sistemu“, kaže se u saopštenju.

Altun je istakao da su projekti Ministarstva zdravlja prioriteti u odnosu na sve ostale, i naveo da će u narednoj godini intenzivnije sarađivati.

Hrapović je, kako se navodi u saopštenju, zahvalio agenciji TIKA na dosadašnjim ulaganjima, posebno u sjevernom regionu, čiji razvoj je jedan od prioriteta u radu Vlade.

Dodaje se da, s tim u vezi, Ministarstvo zdravlja strateški pristupa obnovi zdravstvenih ustanova u pogledu opreme, ali i kadrovskom jačanju, kako bi crnogorski građani dobili pravovremenu i sveobuhvatnu zdravstvenu zaštitu u tim područjima.

„Sagornici su saglasni da je edukacija medicinskog kadra važan dio saradnje dvije zemlje, pa će veći broj naših ljekara u narednom periodu boraviti u Turskoj, a planiran je i skori dolazak tamošnjih doktora, kao pomoć u edukaciji ljekarima na očnoj klinici KCCG, u čijem je nedavnom rekonstruisanju TIKA i učestvovala“, kaže se u saopštenju.

Sve vijesti