Mladost: Realno, Rudar: Fali nam još mirnoća

Autor:

Šef stručnog štaba “romantičara” Branko Smiljanić će ispitati da li timu nedostaje želje, a trener “rudara” Miodrag Vukotić vjeruje da će bod biti veliki podstrek za dalje

Mladost: Realno, Rudar: Fali nam još mirnoća Foto: mondo.me

Mladost je dovela Branka Smiljanića umjesto Dejana Vukićevića, a bivši trener Sutjeske je na dvije utakmice osvojio četiri boda. Međutim, protiv Rudara “romantičari” u subotu popodne (1:1) nisu djelovali dobro.

Kao da se ekipa još nije trgla, kao da iskusni šef stručnog štaba nije pronašao žicu igračima, kao da je Mladost ljetos pravila tim za sredinu tabele, a ne za šampionsku titulu.

A situacija nakon 10. kola domaćeg prvenstva je sljedeća: “romantičari” sa osvojenih 13 bodova za liderom Sutjeskom zaostaju čak 11, dok su od zone Evrope (to je primarni cilj) daleko samo tri boda.

Ni jedna, ni druga ekipa nisu prikazale kvalitetan fudbal. Znali smo da će Rudar da igra tvrdo, borbeno, da zaslužuje respekt”, rekao je Smiljanić nakon remija na Starom aerodromu.

Djelovali su kao prava ekipa, dok smo mi bili nestrpljivi, ishitreni, nismo imali pas igru, kombinatoriku i moramo biti zadovoljni bodom koji smo mi uzeli. U svakoj utakmici po četiri - pet igrača traži izmjenu. Moramo u narednim danima da vidimo da li su u pitanju stvarno grčevi ili neka malodušnost i nedostatak želje”, dodao je trener Mladosti.

I Miodrag Vukotić je prije dva prvenstvena kola preuzeo Rudar, od šest mogućih bodova osvojio je dva, ali “rudari” su protiv Mladosti zaslužili cijeli plijen. I čini se da je najtrofejniji tim države konačno na pravom putu, ali biće teško uraditi nešto veliko u aktuelnoj sezoni. Ali, Vukotić razmišlja samo o tome da stvori pobjednički tim.

Uzeli smo bod, a žalimo za sva tri. Imali smo više konkretnih šansi, ali nismo bili mirni u završnici. Možda je na moje momke preveliki utisak ostavila činjenica da je Mladost prije početka šampionata apostrofirana kao glavni favorit za titulu”, rekao je trener Rudara, koji vjeruje da budućnost donosi bolje dane za njegov tim.

Kako je utakmica odmicala igrali smo hrabrije i nadam se da će ovaj bod biti podstrek za nastavak šampionata, jer sada igramo sa Grbljem kući, pa potom dva meča u gostima. Međutim, rekao sam i prije ovog meča da Rudar mora da pobjeđuje i na svom terenu i u gostima”, nadovezao se Vukotić nakon derbija 10. kola.

10. KOLO

Iskra - Budućnost 0:0

Petrovac - Grbalj 2:3

Mladost - Rudar 1:1

Zeta - Dečić 1:1

Sutjeska - Kom 4:0

11. KOLO - SRIJEDA

Sutjeska - Petrovac

Kom - Iskra

Budućnost - Zeta

Dečić - Mladost

Rudar - Grbalj

TABELA: Sutjeska 24, Budućnost 18, Zeta 16, Mladost 13, Grbalj 13, Iskra 13, Rudar 11, Kom 10, Dečić 8, Petrovac 7

Sve vijesti