Mladić osumnjičen da je napao LGBT osobu

Autor:

Podgorička policija uhapsila je sugrađanina B.M. (20) zbog, kako se sumnja, napada na mladića (25), člana LGBT zajednice, saopšteno je iz Uprave policije.

0
A- A A+

  Kako navode, napadnuti mladić je policiji prijavio da ga je 30. septembra oko 21 sat napao nepoznati muškrac, te da je motiv napada, kako smatraju, bila pretpostavljena seksualna orijentacija i rodni identitet ovog lica.

"Osumnjičeni je, kako se sumnja, oštećenom licu prvo uputio uvrede, a potom ovom licu zadao više udaraca u predjelu tijela, od kojih je oštećeno lice zadobilo lakše tjelesne povrede", navode u saopštenju.

O događaju je, kako navode, obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici.

"B.M je nakon lišenja slobode, priveden uz krivičnu prijavu, zbog osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo", dodali su u saopštenju.

Tužilac je za osumnjičenog, kako dodaju, donio rješenje o zadržavanju u policijskim prostorijama do privoda nadležnom sudiji za istragu.

"Policija će nastaviti da preduzima aktivnosti na zaštiti svih građana, a posebno članova osjetljivih grupa među kojima je i LGBT zajednica", zaključili su u saopštenju.

Tagovi:
Sve vijesti