Od Lavrova traže zaštitu za Šišmakova i Popova!

Autor:

Lider partije "Rodina" zatražio od šefa ruske diplomatije zaštitu za dvojicu Rusa optuženih za pokušaj terorizma na dan parlamentranih izbora prošle godine.

Predsjednik jedne od vladajućih stranka u Rusiji "Rodina" i zamjenik predsjednika u ruskoj Dumi, Aleksej Žuravljev, zatražio je od ruskog ministra inostranih poslova Sergeja Lavrova zaštitu za dvojicu ruskih državljana, Eduarda Šišmakova i Vladimira Popova, piše Pobjeda.

 Crna Gora potražuje Šišmakova i Popova zbog optužbi za pokušaj terorizma na dan parlamentranih izbora prošle godine.

Žuravljev je, u pismu koje je objavljeno na sajtu ,,Rodine“, jedne od stranaka vladajuće koalicije čiji je finansijer i neformalni lider potpredsjednik Vlade Dimitri Rogozin, zatražio od Lavrova informaciju što Ministarstvo inostranih poslova Ruske Federacije radi na zaštiti ruskih državljana Šišmakova i Popova koji su optuženi za pokušaj puča u Crnoj Gori.

Molim vas da nam ukažete na mjere koje realizuje Ministarstvo inostranih poslova da bi zaštitili naše građane od krivičnog gonjenja u Crnoj Gori, i eventualno preduzimanje daljih mjera u cilju povratka Šišmakova i Popova u Rusiju“, ističe se u pismu koje je objavila i ruska državna agencija TAS.

Sve vijesti