Žorž Vea predsjednik? Maldini i Venger čestitali

Autor:

Glasovi se još broje...

0
A- A A+

Žorž Vea (51), jedan od najboljih napadača na svijetu s kraja prošlog vijeka, provodi ovaj četvrtak u svom izbornom štabu, čekajući zvanične rezultate izbora za predsjednika Liberije.

Slavni fudbaler, sada senator u državnom Kongresu Liberije, već godinama je politički aktivan, a na oktobarske predsjedničke izbore je izašao kao kandidat, sa pozivom glasačima da zaokruže broj kraj njegovog imena i da "povedu Liberiju u novo poglavlje slavne istorije".

Iako je još tokom noći na društvenim mrežama proglašen pobjednikom, njegovi saradnici u četvrtak su "spuštali loptu" i objašnjavali da je prerano čestitati, jer se glasovi još broje.

Ipak, neki od bivših saradnika, saigrača i trenera Žorža Vee već su mu čestitali uspjeh.

Paolo Maldini igrao je sa Liberijcem u Milanu i već se oglasio na svom Instagram profilu, slikom i porukom:

"Čestitam svoj dragom prijatelju Žoržu Vei, koji je pobijedio na izborima i postao novi predsjednik Liberije. Siguran sam da će ovaj skromni i velikodušni čovjek, koga sam sreo pre 20 godina, biti savršeni vođa naroda svoje voljene zemlje. Sa svojom porodicom šaljem mu svu ljubav i podršku", napisao je slavni Italijan.Istim povodom oglgasio se i Arsen Venger, menadžer Arsenala, koji je Veu trenirao četiri godine u Monaku (1988-1992).

"Čestitam jednom od svojih bivših igrača, Žoržu Vei, jer je postao predsjednik Liberije. Ne događa se često da imate bivšeg igrača koji bude izabran za predsjednika svoje zemlje. Svaka čast Žorži i samo hoću da mu poručim da sačuva entuzijazam i želju da uči i da pobjeđuje", rekao je Arsen Venger.

Fudbalski svet je tako već pozdravio novog predsednika Liberije, gde i dalje, ipak, broje glasove.

Sve vijesti