Španija se cijepa: Tuča u Barseloni! (VIDEO)

Autor:

Ono čega su se mnogi pribojavali - počeli su ozbiljniji sukobi onih koji su za jedinstvenu Španiju i onih koji su za nezavisnost Katalonije. Pogledajte današnje scene iz Barselone!

Puca po šavovima u Španiji!

Sve veća nestabilnost u Španiji, prouzrokovanog željama katalonskih lidera da se otcijepe iz sastava te zemlje i sve veći jaz između onih koji su za nezavisnost Katalonije i onih koji su za jedinstvenu Španiju.

Katalonija ODLOŽILA proglašenje NEZAVISNOSTI


U centru Barselone danas su se sukobile dve manje grupe demonstranata, tokom masovnog marša pristalica jedinstvene Španije, tokom kojeg je i spaljena jedna zastava Katalonije, takozvana "Senjera".


POGLEDAJTE FOTOGRAFIJENa snimcima koji se šire internetom, vidi se kako se dvije grupe gađaju stolicama, flašama i drugim predmetima i kako potom dolazi policija da ih razdvaja.

POGLEDAJTE

Izvor: YouTube

I IZ OVOG UGLA

Izvor: YouTube

Tokom okupljanja unionista na Trgu Katalunja čuli su se povici: "Katalonija je Španija!".

Izvor: YouTube


Na jednom od današnjih skupova unionista, onih koji su za jedinstvenu Španiju, na brdu Montžuik u Barseloni, viđeni su i ultradesničari, koji su dizali ruku poput fašističkog pozdrava u Drugom svjetskom ratu, ali i za vrijeme vladavine generala Fransiska Franka koji je ostao upamćen po zlu u Kataloniji.

Izvor: YouTube

Sve vijesti