"Despacito" - APSOLUTNI REKORDER!

Autor:

Zarazna pjesma je prva probila granicu od ČETIRI MILIJARDE PREGLEDA na kanalu YouTube!

Latino pjesma o "sporom seksu" je apsolutni ovogodišnji hit, koji obara sve moguće rekorde.

Najprije je za samo sedam mjeseci postao najgledaniji klip na kanalu YouTube, svrgnuvši Wiz Kalifu i "Gangnam Style" korejskog zabavljača pod pseudonimom Psy.

Wiz Khalifa je sa pjesmom (i spotom) "See You Again", posvećenoj preminulom glumcu Polu Vokeru, bio na prvom mjestu manje od mjesec dana, a onda ga je "pregazio" zarazni "Despacito", koji je do sada doživio na stotine obrada, uključujući i pojedine sa ovog prostora.

"Despacito" u španskoj verziji (dakle, bez one obrade sa Džastinom Biberom) postavljen je na kanal YouTube 12. januara i već sada je dostigao magičnu cifru od 4 MILIJARDE PREGLEDA, što nijednoj pjesmi do sada nije uspjelo.Poređenja radi, Wiz Kalifa je sa pjesmom "See you again" iz 2015. godine dobacio do 3,15 milijardi pregleda, a Psy i "Gangnam Style" iz 2012. godine, ima 2,97 milijardi pregleda.

Otkako je "Despacito" objavljen srušio je mnoge rekorde, uključujući jedan koji je bio na snazi punih 20 godina.  

Najprije, "Despacito" je oborio Vevo rekord za najgledaniji spot na španskom jeziku u toku 24 sata - 5,4 miliona pregleda.


Takođe, spot za pjesmu "Despacito" je najbrže dosegao do 200 miliona pregleda, pa do 2 milijarde pregleda i do tri milijarde pregleda.

Prošlog mjeseca, "Despacito" je 16. nedjelju zaredom bio na vrhu Bilbordove liste TOP 100 pjesama, čime je izjednačio rekord star više od dvije decenije kada su isto toliko nedjelja Maraja Keri i Boyz To Men bili na vrhu sa pjesmom "One Sweet Day" (1995/96. godine).


Svi lude za ovom pjesmom, pa i 2Cellos (VIDEO)

URNEBESNO: Italijani o "zaraznoj" pjesmi (VIDEO)

Tagovi:
Sve vijesti