Akcija policije na primorju, četvoro uhapšenih

Autor:

Policija je sinoć i jutros pretresla stanove, druge prostorije i vozila na 24 lokacije na području Budve, Bara i Ulcinja i uhapsila četiri osobe zbog ilegalnog posjedovanja oružja.

1
A- A A+

„Do sada su privedena 24 lica od kojih su četiri lica lišena slobode zbog ilegalnog posjedovanja oružja“, kaže se u saopštenju Uprave policije.

Oduzeti su, kako se navodi, oružje, municija, prigušivač za pištolj, optički nišan za pušku, ručne radio stanice i veća količina municije. .

„Policija je na području Budve sinoć i danas izvršila pretres na 11 lokacija i privela 11 lica, dok su policijski službenici na području Bara i Ulcinja danas izvršili pretres na 13 lokacija i priveli 13 lica“, precizira se u saopštenju.

Kako se dodaje, službenici CB Budva su na 11 lokacija koje su pretresali pronašli oružje, municiju, prigušivač za pištolj, optički nišan za pušku, ručne radio stanice i veću količinu municije, kao i 775 metaka različitog kalibra pištoljske municije u jednom vozilu bez registarskih oznaka.

Saopšteno je da su službenici CB Budva uhapsili četiri lica.

„Dva su lišena slobode danas, N.S. (39) iz Budve i M.K. (28) iz Nikšića, i oni će uz krivičnu prijavu danas biti privedeni Višem državnom tužiocu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da su počinili krivična djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija“, precizira se u saopštenju.

Iz policije ističu da su u toj akciji sinoć u Budvi uhapšeni nikšićani D.Š. (24) i Z.S. (39) sa boravkom u Budvi, zbog osnovane sumnje da su počinili krivična djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i oni su već iz krivičnu prijavu privedeni državnom tužiocu u VDT u Podgorici.

Kako se precizira, službenici barskog CB su pretresima na području Bara i Ulcinja na 13 lokacija pronašli 212 komada puščane municije i više komada razne pištoljske municije. O svemu je obaviješten nadležni tužilac radi kvalifikacije krivičnog djela.

Iz Uprave policije su podsjetili da su službenici CB Berane i Odjeljenja bezbjednsti (OB) Rožaje uz podršku PJP, prije tri dana, pretresli na 16 lokacija koja koriste tzv. bezbjednosno interesantna lica i da su priveli 20 osoba.

"Oduzeta su vozila, municija, prigušivač i sredstva kojima se može izvršiti napad na život i tijelo", precizira se saopštenju.

Navodi se da je protiv jedne osobe podnijeta krivična prijava zbog osnovane sumnje da je počinila krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Kako je saopšteno, pet dana ranije, službenici Sektora kriminalističke policije su, zajedno sa službenicima CB Herceg Novi, OB Kotor i OB Tivat, a u sadejstvu sa službenicima CB Podgorica, CB Nikšić, CB Budva, SAJ i PJP, pretresli 21 lokaciju na području Kotora, Tivta i Herceg Novog koju koriste članovi organizovanih kriminalnih grupa Kavač i Škaljari, kao i njima bliska lica.

Crnogorska policija je, kako se podsjeća, u ove tri akcije, koje su sprovedene u prethodnih sedam dana, a koje su usmjerene na kriminalne grupe i bezbjednosno interesantna lica, pretresla 61 lokaciju na jugu i sjeveru koju koriste članovi organizovanih kriminalnihgrupa i njima bliske osobe.

Iz Uprave policije je saopšteno da je priveden veliki broj osoba.

„Oduzeti su oružje i municija, skupocjeni automobili, sredstva komunikacije, ugovori i druga dokumenta, novac i druge stvari“, podsjećaju iz policije.

Prema njihovim riječima, uhapšeno je više osoba, a sve što je oduzeto biće vještačeno u Forenzičkom centru radi utvrđivanja porijekla odnosno eventualne povezanosti sa počinjenim krivičnim djelima.

Akcija Boka: Masovni pretres Škaljaraca i Kavčana!

Velika akcija policije na sjeveru, privedeno 20 lica

Sve vijesti