Broj TV priključaka veći 1,67 odsto!

Autor:

Broj priključaka za distribuciju radio i televizijskog programa putem različitih platformi sa uslovnim pristupom na kraju avgusta iznosio je 201,02 hiljade, 1,67 odsto više u odnosu na kraj juna, saopšteno je iz AEM-a.

0
A- A A+

  „U poređenju sa brojem priključaka na kraju juna, za period od dva mjeseca, broj korisnika pay-tv usluga je uvećan za 3,3 hiljade ili 1,67 odsto“, navodi se u izvještaju iz Agencije za elektronske medije (AEM).

Na kraju avgusta, broj priključaka koji se odnose na građane je 0,76 odsto veći od broja domaćinstava u Crnoj Gori.

Posmatrajući samo učešće platformi sa uslovnim pristupom, KDS distribucija sa učešćem od 35,34 odsto drži vodeću poziciju na tržištu usluga distribucije radio i TV programa do krajnjih korisnika. Slijede DTH sa 33,1 odsto, IPTV sa 28,48 odsto i DVB-T2 koja ima učešće od 3,08 odsto.

Prosječna cijena osnovnog paketa je iznosila 10,07 eura.

U osnovnom paketu korisnicima je dostupan u prosjeku 71 televizijski kanal.

Iz AEM-a su naveli da podaci o broju priključaka pokazuju da je u Podgorici i nekim primorskim opštinama broj priključaka značajno veći od broja domaćinstava, dok je u većem broju opština u sjevernoj regiji broj priključaka oko 60 odsto u odnosu na broj domaćinstava.

Procjenjuje se da približno 24 hiljade domaćinstava, odnosno oko 12 odsto, i dalje koristi samo besplatnu - Free to air televiziju“, zaključuje se u saopštenju.

Sve vijesti