Pazarci na nogama: Stigli Erdogan i Vučić! FOTO

Autor:

Veliki broj građana Novog Pazara i okoline okupio se ispred Gradske uprave u tom gradu, kako bi pozdravio predsednike Srbije i Turske, Aleksandra Vučića i Redžepa Tajipa Erdogana.

Skoro svaka zgrada u centru grada ukrašena je zastavama Turske i Srbije i bošnjačkom ili transparentom "Dobrodošli u Novi Pazar", "Vučić - Erdogan", dok preko puta Gradske uprave dominira transparent sa velikom slikom predsednika Turske, uz tekst "I za reči i za postupke" na turskom.

Vučić i Erdogan u Novi Pazar su stigli nešto posle 13 sati.

Predsednici Srbije i Turske po dolasku u Pazar odmah su se sastali sa gradonačelnicima i predsednicima opština Novi Pazar, Raška, Kraljevo, Sjenica, Tutin, Prijepolje, Nova Varoš i Priboj.

Klicanje Turcima: Erdogan na Kalemegdanu (VIDEO)

Predviđeno je i potpisivanje protokola između Grada Novog Pazara i Opštine Raška sa turskom Agencijom za saradnju i koordinaciju.

Nakon ceremonije potpisivanja, predsednici Vučić i Erdogan prošetaće glavnom ulicom Novog Pazara.

Erdogan: Vučiću, prijatelju!

Veliki broj građana na ulicama Novog Pazara je u crvenom, ili nose marame ili šalove sa obeležjima Turske, a na Novopazaraskoj tvrđavi istaknute su zastave Turske, Srbije i Novog Pazara, a grad je ukrašen i balonima u bojama zastava dve zemlje.

Izvor: youtube

Ispred Gradske uprave montirana je i velika bina sa transparentom na dva jezika "Novi Pazar - most prijateljstva", sa koje se očekuje obraćanje dva predsednika.

Turski predsednik je u Pazar stigao helikopterom.

Gradski bedem je takođe u znaku dolaska dvojice predsednika, na kojem je laserom napisano: "Dobrodošli predsednici Erdogan i Vučić".

Uži centar grada blokiran je tokom posete dvojcie predsednika.

Rukovanje i osmesi ispred Palate Srbija (FOTO)

Prema protokolu iz Predsedništva Srbije, biće održana i ceremonija potpisivanja protokola izmedju Grada Novog Pazara i Opštine Raška sa Turskom agencijom za saradnju i koordinaciju (TIKA)

Nakon ceremonije potpisivanja, predsednici Vučić i Erdogan prošetaće glavnom ulicom Novog Pazara.

Ovo će, inače, biti druga poseta Erdogana Novom Pazaru. On je Novi Pazar posetio 2010. godine dok je bio premijer Turske.

Tagovi:
Sve vijesti