Kirjos: Evo u čemu je bio problem

Autor:

Australijanac objasnio zbog čega je samoinicijativno odlučio da završi meč prvog kola u Šangaju posle prvog seta

0
A- A A+

Nik Kirjos napravio je novi, nesportski potez na turniru u Šangaju, kada je iznenada, bez najave, odlučio da posle samo jednog odigrang seta završi meč protiv Stiva Džonsona.

Amerikanac je dobio prvi set u taj-brejku (7:5), a Kirjos je prethodno sudiji Stivu Marfiju, sa kojim se svađao, rekao da će u slučaju da izgubi taj deo igre otići kući.

On je to i učinio i šokirao sve na stadionu u Šangaju.

Na konferenciji za novinare, shvativši da je ovog puta stvarno preterao, izvinio se svima, a potom objasnio zbog čega je iznenada pokupio stvari i odlučio da ode u svlačionicu.

"Želim da se izvinim navijačima u Šnagaju i svima koji su gledali meč širom sveta na televiziji. Borio sam se sa stomačnim problemima prethodnih 24 sata, a potom i na terenu. Pokušao sam da budem spreman, ali je od prvog poena bilo jasno da ne mogu", rekao je Kirjos.

Australijanac je potom objasnio da to nije bio jedini problem sa kojim se borio.

"Počelo je da me boli i rame na treningu pre meča i nakon što sam izgubio prvi set nisam bio dovoljno jak da nastavim, jer nisam jeo mnogo u poslednjih 24 sata", objasnio je 21. igrač sveta.

On je dodao da se nada da će moći da nastupa u igri parova u Šangaju, o čemu će odlučiti ujutro.

"Odluku ću doneti nakon što se naspavam, jer prethodne noći nisam uspeo", naveo je Kirjos i dodao da se nada da će uspešno okončati sezonu, baš kao što je igrao prošle nedelje na turniru u Pekingu, kada je stigao do finala.

ATP nije mogao da ostane imun na skandal koji je izazvao Australijanac, pa je saopštio da će detaljno istražiti slučaj.

Kirjos je napustio teren i pre godinu dana na istom turniru i bio je suspendovan zbog nesportskog ponašanja i vređanja navijača nakon što je izgubio u drugom kolu od Miše Zvereva iz Nemačke.

Sve vijesti