Ako koristite Chrome, provjerite ovo!

Ukoliko ste Chrome korisnik, moguće je da ste prevareni lažnim dodatkom za taj pregledač interneta - provjerite da li ga imate na svom računaru.

Ako koristite Chrome, provjerite ovo! Foto: Promo/Google Google Chrome na više platformi odjednom.

Google je nekako dozvolio da se u zvaničnoj Chrome prodavnici sve do 9. oktobra reklamira i za preuzimanje bude dostupan lažni AdBlock Plus, koji je instaliralo oko 40.000 ljudi. Haker koji je iskoristio slavu AdBlock Plus ekstenzije za Chrome pregledač, napravio je istoimeni proizvod, ali s lošom namjerom po korisnike, naveo je The Verge. Originalni AdBlock Plus proizvodi i plasira adblockplus.org, što u slučaju lažne ekstenzije, naravno, nije slučaj.

Chrome trik koji svi moraju da znaju!

Nažalost, bezbjednosno orijentisana kompanija koja je otkrila lažni blokator reklama nije sigurna kakve stvari je lažni AdBlock Plus uradio, niti kakve su ga informacije korisnika, koji su ga instalirali, zanimale i kako ih je prenosio.

AdBlock, Reklame, Blokator, Blokiranje, Reklama Foto: Promo/AdBlock/AndroidAuthority/MONDO portal

Ukoliko imate instaliran AdBlock Plus na svom Chrome internet pregledaču vrijeme je da provjerite ko je njegov programer, odnosno ko potpisuje dodatak. Samo adblockplus.org je potpis koji opravdava postojanje blokatora reklama na vašem računaru. Sve ostale izbrišite i aktivirajte antivirus pretragu, ukoliko ste imali AdBlock Plus s nekim drugim potpisom.

Ovo se odnosi samo na AdBlock Plus program i njegovu lažnu ekstenziju. Ukoliko koristite neku drugu ekstenziju u Chrome-u, onda ovo za vas ne važi.

Sve vijesti