Znaci da ste spremni za ozbiljnu vezu

Autor:

Nije reč o tome da li ste završili školovanje, zaposlili se, smršali… već o znacima koji pokazuju da ste emotivno spremni za ozbiljnu vezu.

1
A- A A+

  Imate vremena za vezu

U današnje vreme smo svi zauzeti - porodica, prijatelji, posao, trening, izlasci… Ako biste rado pomerili svoje planove da biste imali vremena i za partnera, na dobrom ste putu da budete spremni za ozbiljnu vezu. Jer, veza ne može da bude ozbiljna ako nikada nemate vremena za partnera, koliko god da ste zauzeti.

Dakle, spremni ste ako ste spremni da uradite sve da biste našli vreme za ljubav.

Želite vezu, ne treba vam

Dobro, recimo da je to delimično tačno. Zapravo svim ljudima treba malo ljubavi, a to znači da nam treba i veza. Ali, pod ovim "želite vezu, ne treba vam" više mislimo na to da ste naučili da uživate u životu i kada ste sami. Odnosno, ne treba vam partner da biste imali život. Naučili ste da funkcionišete sami, nezavisni ste i želite da delite život sa nekim, ali vam ne treba partner da biste bili "potpuni".

Ne plašite se samoće

Ili drugim rečima, ne tražite partnera tek da biste ga imali, da ne biste bili sami. Uživate kada ste sami, razumete da partneru ponekad treba vreme "za sebe" i ne pravite dramu oko toga.

Uzbuđeni ste

Spremni ste za ozbiljnu vezu onda kada ste znatiželjni da upoznate potencijalnog partnera, kada sa njim komunicirate jer to želite. Znate, onda kada poruka "kako si proveo/la dan" nije još jedna obaveza koju treba da obavite. Takođe, ni odgovaranje na ovakvo pitanje ne sme da vam bude obaveza.

Nemate listu zahteva

Za ozbiljnu vezu ste spremni onda kada odbacite glupu listu kriterijuma (koju svi imamo u nekom periodu života) da ljubav vašeg života mora da ima plavu/crnu/smeđu kosu, da bude veoma visok/a… Onog trenutka kada vam neko privuče pažnju jer vam je interesantan zbog ponašanja, a ne zato što (ne) izgleda ovako ili onako.

Na kraju, onog trenutka kada shvatite da želite da budete sa nekim ko čini da se osećate sjajno, u čijem društvu uživate i spremni ste da se potrudite da veza uspe, spremni ste i da budete u ozbiljno vezi.

Tagovi:
Sve vijesti