Da li se ljubite u javnosti?

Autor:

Dok jedni to vole, drugi to nikako ne rade u javnosti. A vi?

1
A- A A+

Mišljenja u vezi sa ljubljenjem u javnosti su podeljena. Neki su baš za to, neki ne bi sebi dozvolili ljubljenje u javnosti i ne razumeju zašto to parovi rade.

Evo šta kažu naučnici o parovima koji vole da se ljube u javnosti.

Za potrebe studije, naučnici su izabrali 155 žena i 194 muškarca koji su popunili onlajn upitnik u vezi sa takvim pokazivanjem osećanja u javnosti. U tom upitniku, učesnici su odgovarali na pitanja koja se tiču "performativnog ljubljenja", kako su to naučnici nazvali, zbog toga što parovi žele da ih drugi vide.

Iako su otkrili da većina ljudi ne voli da se ljubi u javnosti, 32 odsto žena i 37 muškaraca kažu da su to uradili.

Saznali su i razloge zašto su to radili, a ispostavilo se da se 55 odsto žena ljubilo sa partnerom u javnosti da bi drugi bili ljubomorni, 34 odsto njih je želelo da na taj način "ozvaniči" vezu. Kada je reč o muškarcima, 59 odsto njih kaže da se ljubilo u javnosti da bi poboljšalo svoj imidž! Samo 20 odsto njih je na taj način želelo da pokaže da su u vezi, a 38 odsto kaže da su to uradili samo da pokažu da mogu.

Oni koji su u istraživanju rekli da se ne ljube u javnosti, uglavnom smatraju da je OK ako se par poljubi "na blic" negde u javnosti, ali ljubljenje od po nekoliko minuta smatraju nepristojnim.

Tagovi:
Sve vijesti